9.6.2015 – gymglädje

När mamma slutade jobbet i eftermiddags kom hon hit och tog Minou, och jag stack iväg till gymmet för en stund. Jag har inte gymmat sedan ifjol höstas, så jag kände mig minst sagt lite lost. Jag hade för det första ingen aning om vad jag skulle ha för vikter. Jag börjar ju i princip om från noll nu och det har jag egentligen aldrig gjort förr.

För det andra så är jag lite osäker på vilka övningar som verkligen är okej att göra. Nu körde jag överkropp med fokus på armar/axlar och smög sedan in lite mag- och ryggövningar som jag vet är okej. Men jag skall nog ta och göra lite research tills nästa pass, så jag har bättre koll och kanske lite fler övningar att göra. Om ni har några bra webbtips där man hittar bilder och beskrivningar på övningar för nyblivna mammor, var snälla och kasta in en länk i kommentarsfältet!

image

You may also like

Inga kommentarer

  1. Den har jag hört mycket om, så den är säkert bra! Men skulle gärna hitta nåt på nätet, så man får dem typ NU 😄

 1. Jag har olga rönnbergs bok, träning för nyblivna mammor, om du vill låna! Den va riktigt bra, mycket grund stuff som man ofta glömmer!

 2. Instämmer med föregående, jag har både appen och boken. Det är viktigt att träna upp de djupa musklerna och bäckebotten till att börjamed, jag har gått på mammaboot camp och där fått höra att man senare i livet kan få problem med inkontinens om bäckenbotten och core musklerna inte är i skick då man t.ex. börjar med löpning!

  1. Ja, därför vill jag försöka göra det rätt. Har nog tränat lite inre muskler redan, och joggat ett par gånger också iofs, men vill gärna undvika framtida problem 😊

 3. Hej Linda!
  Jag jobbar som PT och kan gärna göra gymprogram åt dig som passar för nybli na mammor 🙂 Kag brukar oftast göra några olika program som ”bygger på varandra” så är det säkert att träna 🙂
  Hör gärna av dig!

  1. Hej Johanna! Vad roligt, skulle vara jätte kul med ett personligt program! Men tyvärr känner jag inte att jag har råd med en PT just nu.. 🙁

 4. Som ovanstående skriver så http://www.mammamage.se och ta ner mammamageappen. Jag har/tränar personligen med en av de aktiva parterna för mammamage. Även Hannah gör det och tror även hon rekomenderar mammamage. Har lärt mig att det viktigaste är först att återfå kontakten med den djupa magen som blivit uttöjd och det gör man i långsamma kontrollerade övningar sedan gör man dem svårare stegvis då man återfår kontrollen=) Och vikten på hantlar tar man på basen av att man klarar av att aktivera och hålla kontrollen över den djupa magen. Det är super att börja med gummiband 🙂 Är en månad snart i finland (17.6-13.7), kan hänga med dig till gymmet någon gång och i samma veva visa sådana djupa mage övningar jag fått som jag skall göra hemma för att hålla kontakten även nu som gravid.=)

  1. Jag kommer ihåg att du skrev och rekommenderade det då för ganska länge sen redan, men jag hittade inte den kommentaren nu så jag hoppades du skulle vara in och läsa igen! 😊 tydligen är det många andra som gillar den också, så den är säkert jätte bra! Vi kan gärna ta ett gemensamt gympass nåt tag när ni är hemma! 😊

 5. Ja, precis som Kristel och de andra skriver är Mammamage jättebra! Om du börjar för hårt nu i början kan det leda till skador längre fram (inkontinens och framfall).
  Du får himla gärna fråga om det är något, för vad jag förstått och läst är det väldigt få nyförlösta som förstår det här! Jag fattade inte och det gjorde mig lite ledsen i början. När jag var på efterkontroll tipsade bm om plankan och jogga (om jag kände mig stark), vilket faktiskt är big no no! Promenader och PW är mycket bättre. Så länge du ammar har du ett hormon i kroppen som gör att ditt skelett är mjukt, därför är löpning ingen bra idé. Jag slutade amma när K var 7 månader, efter det började jag småjogga och intervallträna, då kände jag att jag hade kontroll på bäckenet. Att koppla ihop aktivering med djupa magen och kniperiet i träningen är a och o, det är det som hjälper så du kan träna hela livet. Nu tränar jag ju på som vanligt och till och med mer än någonsin och känner mig stark igen. Är så glad att jag fått kontakt med min PT som faktiskt är proffs på mammamagar ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *