9.4.2014 – Åldersgräns på kläder?

Alltså vet ni vad som stör mig något fruktansvärt? När folk kommer in i butiken och frågar har du något för damer i min ålder också. Jag har då aldrig sett någon åldersgräns tryckt på prislappen på något plagg och skulle ibland ha lust att säga det också. Kläder har väl ingen högre åldersgräns? Varför inte hellre fundera på din kroppsform och vad som klär din kropp. Oftast vågar jag nästan också påstå att man passar de i kläder man gillar. Inte alltid. Men ofta. För är man bekväm i sina kläder så syns det också utåt.

Sen beror det ju helt på hur du väljer att kombinera dina kläder. En kofta kan se helt olika ut på en 20-åring och en 50-åring, helt beroende på hur de valt att matcha den. MEN. Den passar antagligen exakt lika bra på båda!

Jag tycker det är så synd att folk känner att de måste börja begränsa sig bara för att de blir äldre. Fortsätt gå med sånt du tycker är snyggt, fundera istället mer på vad du kombinerar det med. Alla plagg går att tona fram eller dämpa ned med rätt styling. Jag gillar inte alls denna trångsynthet som så många går omkring och bär på. Pröva ett plagg om du tycker det är snyggt. Uteslut det inte genast för att det är för ”ungdomligt”. Vi lever i ett ganska fritt samhälle idag där inte så många dömer dig för kläderna du går med. Och helt ärligt så reagerar jag oftare på att unga människor i 30-40 års åldern klär sig som tanter än tvärtom! Så skippa de där löjliga tankarna som snurrar på i ditt huvud om att du är för gammal, försök istället tänka vad du kan kombinera plagget med för att det skall passa just din stil.

You may also like

Inga kommentarer

 1. Det där är ganska roligt, min mamma t.ex. bryr sig inte det minsta om sådant, hon har på sig sådant hon tycker om och känner sig bekväm i. Ibland ser hon något hon gillar och jag tycker att det känns för ungdomligt för mig. Jag känner sen igen att min stil vill bli lite för tantig ibland. Men jo, jag håller med om att man inte ska klä sig på ett visst sätt pga ens ålder, utan det är kroppsformen och vad man känner sig bekväm i som är viktigare.

  Sen angående tidigare kommentar, essential cabo jersey skulle jag kunna tänka mig att peta lite på, men bara om det inte blir för mycket besvär för dig. Jag brukar oftast använda medium, och jag ser att large är slut, så medium blir säkert bra 🙂 Ha det gott!

  1. Haha, ja där ser man! Gå inte och bli tant för tidigt nu Jill 🙂
   Absolut inga problem, jag tar med Cabon åt dig att känna på till lördagen!

 2. Alltså, då är jag såååå inte tantig. Går omkring som en fjortis enligt mina kunder. Håller ju själv på med kläder dagligen och nu också med skolning, styling åt kunder. Samma kommentarer som du får, får jag också. Kroppsformen är mera viktig men hur ska man få kunderna och förstå? vilken aha upplevelse de får när man sätter rätt kläder på dom. Skulle vilja blogga om kroppsformer och kläder för de kanske kunde öppna ögonen på oss i 40+ åldern.

 3. Det där med styling stämmer verkligen. Hunkydory är ju ett av dina märken som kvinnor i alla åldrar sku kunna ha. Det sätt du har stylat Elin i webshopen är ”ålderslöst” medan modellerna på t.ex. Nelly är mycket mera edgy, och då förstår jag att det skrämmer bort kvinnor i äldre ålder.

  1. Ja exakt, jag tycker ju Nelly har jätte snygga stylingar, men som du säger så begränsar de också ganska rejält vem de riktar sig till med den stylingen. Själv försöker jag styla så lite som möjligt när jag tar bilder och bara få fram plagget som det ser ut och sitter på kroppen i verkligheten. Då kanske flera kan se sig bära plagget + att man slipper en massa ”plagget var inte alls som det såg ut på bilden!” feedback (= returer)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *