9.11.2018 – En mörk dag

Vår morgon börjar långsamt. Vi sov ända till närmare 8 och nu sitter vi i matbordet där var och en pysslar med sitt. Jag sipprar på de sista dropparna i min kaffekopp, Minou leker med Duplo och Milton sitter fortsättningsvis och knaprar på sitt knäckebröd.

Om några timmar är det dags för begravning. Vi skall ta farväl av min lilla farmor som överraskande gick bort för ett par veckor sedan. Barnen kommer att få vara med sin farmor så länge, vill inte att Minou skall vara med om den dystra stämningen där. Hon funderar väldigt mycket på döden just nu och har ångest över att någon av oss ska ”flyga upp i luften och aldrig komma tillbaka”. Så att ha med henne där bland alla ledsna människor känns inte alls som en bra idé. När man är tre år gammal ska man inte behöva bekymra sig över sånt.

You may also like

3 kommentarer

  1. Famo💗 krutfarmor.💗 Hon skulle ju fyllt 97 år om en månad. Du får det att låta som hon va ung och dog plötsligt.som prästen åxå sa så fick hon dö nästan just så som hon velat.

    1. Nej, hon hade ju nog levt ett långt liv, men det kom ju ändå plötsligt med tanke på vilket bra skick hon var i för en nästan 97-åring. Så plötsligt på det viset..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *