9.1.2016 – åtta månader

Igår fyllde blev vår lilla Minousa 8 månader. Det har hänt så mycket på den här ena månaden sedan sist jag skrev en lägesrapport, vid 7 månader! På julafton började hon krypa alldeles på riktigt (då 7,5mån gammal) och efter det tog det bara en vecka innan hon for runt i hela huset. Nu har hon sån fart på hela tiden, så man hinner knappt med när hon far runt. Hon drar också upp sig och står vid allt hon bara får ett litet grepp om. Står stadigt, men glömmer ibland bort att hon inte har så bra balans ännu att hon kan stå utan stöd 🙂

Helst skulle hon nog vilja gå, om hon bara kunde göra det själv. Hon älskar när man håller i händerna och hon får traska runt i huset.

100CANON13

Ett par dagar efter julen sprack också den första tanden fram. Och några dagar senare nästa. Så nu har hon två tänder på gång i nedre tandraden. Hon har varit lite gnälligare på sista tiden och sitter hela tiden med handen i munnen, så jag antar att hon har lite ont av dem också.

Det enda ordet hon använder flitigt just nu är mamma. Eller mammamamama. Hon är väldigt mammig av sig överlag för tillfället och vill vara i famnen hela tiden (hoppas det håller i sig en månad ännu så hon sitter nöjd i flyget i 6h till Teneriffa sedan!). Jätte mysigt, men också lite jobbigt ibland såklart. Inte så lätt att få något gjort med en bebis hängandes i byxbenet halva dygnet, haha.

Sömnen, den är fortsättningsvis dålig. Hon vaknar oftast 3-4 gånger per natt. Ibland känner jag mig trots det rätt så utvilad när vi stiger upp på morgonen, medan jag andra mornar känner mig helt överkörd. Som idag. Då är det kaffe som gäller dagen lång. Så nu ska vi gå iväg på café och träffa en blivande mommy!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *