8.2.2016 – nio månader

Jag ringde och fick tid åt Minou till Medek här i Ekenäs nu på eftermiddagen. Hon är fortfarande jätte krasslig, så jag vill i alla fall gå och kolla upp att örongångarna inte är täppta inför flygresan.  Och kanske få någon medicin som skulle hinna verka lite grann i alla fall, innan vi åker. Sedan få vi bara försöka vara flitiga med nässprayet så att andningsvägarna hålls öppna. För att flyga med förkylning är oftast inte så kul. Vi har som tur ännu två nätter hemma på oss att bli i skick, så jag håller tummarna!

IMG_3957-001

Trollungen blir förresten nio månader idag. Hurra! Och jag själv har övergått från mammaledig till arbetslös. Eller arbetssökande. Hur man nu vill se på det. Eventuellt är jag inte ens någondera utan får kalla mig vårdledig, för jag har ännu inte fått något beslut på ifall jag är berättigad till arbetslöshetsstöd eller ej. Jag är ju nämligen företagare i finska systemets ögon, även om jag inte har ett aktivt företag längre.

You may also like

Inga kommentarer

  1. Det där har jag funderat på sen när jag ska bli vårdledig. Tänkte ännu vara fyra månader åtm hemma innan jag byter av med min man, vilka är kraven om man är arbetssökande, är det jätte byråkratiskt?

    1. Jag vet ärligt sagt inte riktigt vad kraven är. Egentligen är de väl att du inte får ha ett aktivt FO-nummer, men med en extra utredningsblankett (ett helt kompendie!) kan man kanske ändå bli beviljad arbetslöshetsstöd, även om firman fortsatt är i register. Nu har jag ju ett aktiebolag i och för sig, vet inte om detsamma gäller firma eller kommanditbolag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *