8.12.2015 – sju månader

Idag blir vår lilla Minousa 7 månader, hurra! Stora damen. Bara för egen skull vill jag skriva ner lite om henne just nu, så jag sedan kan blicka tillbaka och minnas. För minns, det gör vi tyvärr inte utan memoarer… Redan nu känner jag hur diffusa mina minnen om henne för exempelvis 3 månader sen är.

IMG_1636

En liten Minou, 2 dagar gammal på BB ♥

I dagsläget tycker jag hon är en väldigt aktiv tjej som hela tiden vill ha sysselsättning. Hon ålar sig än så länge bara bakåt men kämpar med att stå upp på knäna hela tiden, så det är nog bara en tidsfråga innan hon kommer på knixen och börjar krypa. Annars sitter hon väldigt stadigt på egen hand och trivs bäst så; sittande, pysslandes med sina leksaker. Hon kan även ta sig från sittande position ner på mage alldeles själv.

IMG_3754

Hon har sovit väldigt dåligt i flera månaders tid, men nu tror jag nätterna äntligen börjar gå åt det bättre hållet *fingers crossed*. Vi har endast varit upp 1-3 gånger per natt de senaste nätterna (och det tack vare att jag började ge mjölk åt henne under natten igen). Vi har kämpat med någon form av sömnskola här hemma de senaste veckorna också, så antagligen har även den bidragit till den förbättrade nattsömnen.

Ännu har vi inte fått några tydliga ord ur henne, men de populäraste fraserna är eeej, mammamamamama och nännnännäänä. Tolkar det helt enkelt som ”hej”, ”mamma” och ”nej”. Annars har hon börjat använda sig väldigt mycket av olika tonfall och säger direkt till då inte något går som hon vill. En liten kommendorska är hon.

Längd: ca.68cm?

Vikt: ca.8kg?

Tänder: inga!

 

You may also like

Inga kommentarer

  1. Det är nog så kiva att blicka tillbaka och läsa om hur allt var. Speciellt intressant känner jag att det kommer att bli då jag har en att ”jämföra” med längre fram☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *