7.2.2016 – Ett par frågor om att resa med barn

Det är bara ett par heldagar kvar här hemma innan vi åker iväg söderut, så imorgon tänkte jag börja ta itu med packningen för att slippa den där sista-minuten-stressen. Som jag nu ändå oftast hamnar i… Den här gången blir det lite annorlunda packning än tidigare år, så jag vill gärna ha lite extra betänketid. Sist var Minou så liten att jag helammade och det enda jag behövde packa med åt henne var några tyglappar att skyla kroppen med. Nu är det annat. Nu äter hon ju riktig mat och jag ammar inte alls längre, så mjölkersättning är också nödvändigt. Jag har rest mycket under mina år, men när det kommer till att resa med bebis är jag helt grön. Jag behöver alltså er expertishjälp angående ett par frågor.

  1. Kan man köpa mjölkersättning på plats eller måste jag släpa med här hemifrån? Jag menar, har de nån annan bakterieflora som gör att våra västerländska barn kanske inte tål deras produkter?
  2. Är det bara här i Norden vi ger välling åt våra barn, eller kan jag få tag på det där nere? (*där nere är i det här fallet alltså Teneriffa)

Mallorca, sept 2015

Ajaj, vad skönt det ska bli att åka iväg hörni. Det har varit mycket att fundera på den här hösten, så just nu känner jag att det är extra nyttigt att komma iväg och vila hjärnan från alla tankar som snurrat där de senaste månaderna. Jag ska försöka koppla bort alla vardagsbekymmer och bara koncentrera mig på semestern. Jag föreslog för sambon att vi skulle ha datorförbud om kvällarna innan läggdags (han är ännu mer skärmberoende än jag är) och satsa på att läsa böcker istället. Och hör och häpna, han tyckte det var en bra idé! Men hur det sen går i praktiken är ju en annan story…

You may also like

Inga kommentarer

  1. Vi har alltid tagit med allt barnen behöver. Enklast så, man slipper stressen o behöver inte vara orolig för att bebisen skall reagera på nått.

  2. När vi reste med A till Australien och Singapore så packade jag enbart med färdiga NAN till flygresorna, övrigt hittade jag på plats. Skulle tro att Kanarieöarna är lika utrustade med tanke på turistströmmarna.

  3. När sander var 10mån reste vi till min mamma (cypern) och jag köpte allt med. Burkmat, NAN ersätnning och smoothien. Han åt ganska mycket vanlig mat också, men kände att jag ville ha allt ordnat. Ersättning fanns det inte lika bra av på cypern, bara till nyfödda.

  4. Då vi har rest (Kreta alla gånger) och nåt av barnen varit små har vi packat med det mesta hemifrån. i regel har vi bara packat med av barnens favoriter för att försäkra att de säkert äter något sedan. Blöjor har vi hittat bra på plats och ställe, för de har alla gånger tagit slut. Har du kommit ihåg simblöjor så hon kan simma med er? Brukar också finnas att köpa väl framme. Ersättning har funnits i pulver. Burkmat några få att välja mellan och svindyra. Köp med det mesta så slipper ni leta där sedan. Många mater och frukter finns ju i smoothiepåsar,mest väl ella´s kitchen och pirkka som har mat, senast jag har handlat mat då alltså. Påsarna väger mindre och tar mindre plats i väskan. Reservera tillräckligt (mer än behovet) med mat till flygresorna, också hemvägen. Tänk på att flyget kan vara försenat och då behövs det mera mat.

  5. Hej hopp! Vi kom hem för nån vecka sedan från Kanarieöarna. NAN ersättning får man tag på i alla affärer. Välling oxå, men deras välling är helt annorlunda, smakar vanilj. Min lilla tös ville inte ha det. Så ta med välling som hon är van vid. Deras barnmat smakade bra för vår tös, men hade med lite pilttin för säkerhets skull. Blöjor får man såklart tag på i alla affärer, men märkte att dom hade värsta grymma rövarprisen på dem. Skulle nästan själv ha tagit med blöjor för veckan. Trevlig resa! Vad skönt att slippa detta trista väder.

  6. JA E SÅ AVUNDSJUK för att ni ska resa iväg 😀 Snälla ta mig med? Jag kan flyga över i en kappsäck, joo? Okej? Bra! 😉 Nej, trevlig o härlig resa ska ni ha ! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *