6.9.2020 – Augusti

Sommaren har övergått till höst och vi har gått tillbaka till våra vanliga rutiner igen. Barnen är på dagis och vi på jobb. Jag jobbar visserligen på distans fortfarande, så helt vanliga rutiner kan jag kanske inte påstå att vi har, men ni fattar. The new normal…

Mycket har i alla fall hänt sen sist jag skrev (i slutet av juli!). Vi fortsatte njuta av sommaren ute på stugan så fort vi fick tillfälle, vi har firat Milton som fyllt tre år, vi har varit på båtutflykt, jag har fått skåla till det med vänner vid ett par olika tillfällen och så har jag kommit igång lite bättre med träningen igen. Inga saker som ni antagligen bryr er det minsta lilla om, men för mig är den här bloggen en bra dagbok att kolla tillbaka i och minnas. Därför vill jag fortsätta uppdatera här, även om pauserna ibland blir långa.

Milton firades här hemma med närmsta familjen dagen innan hans riktiga födelsedag den tredje augusti. Han önskade sig en tårta med jordgubbar, banan och choklad och det fick han. Dagen efter började barnen dagis igen efter en paus på fem månader. Milton valde att klä sig i sin favoritfärg lila och Minou i favoritmotivet enhörningar.

Några dagar senare njöt vi av den sista riktigt varma helgen för sommaren med närmare 30-graders värme. Först som djurvakt tillsammans med barnen ute på landet och sedan med min följeslagare Elin och annat vuxet sällskap på Poker Run i Hangö.

En vecka senare (nu är vi i mitten av augusti) var det fortfarande sommarvärme och vi tog en båttripp i hemknutarna. Jussarö och Barösund blev destinationerna. På hemvägen fick vi njuta av en av många vackra augustisolnedgångar.

En vecka senare tog jag en spontantrip till Helsingfors för att träffa vänner där. Mycket lyckad och rolig kväll med många skratt! Måste absolut göra såna get-aways oftare.

Den sista helgen i augusti bjöd min barndomskompis Sandra in till träningspass, mat + balja hemma hos sig. Också det var en härlig och avslappnande kväll.

Tyvärr svepte augusti förbi lika fort som resten av sommarmånaderna och nu är vi redan inne i september. Även om hösten varit väldigt varm så här långt så måste jag säga att jag inte är så sugen på höst riktigt ännu. Kanske känns det extra motigt att sommaren är över den här gången eftersom man inte vet om man kan resa i vinter eller ej? Våra vinterresor har alltid känts viktiga för mig och som ett skönt avbrott som gett oss alla energi i de annars tunga vintermånaderna. Men just nu känns det ju ytterst osäkert om det blir någon sån i vinter! Må detta eländiga virus vara över tills dess.

 

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *