6.11.2016 – En söndag i november

Godmorgon på er. Har ni haft en skön helg? Efter en paus på två veckor återupptog vi arbetet i hallen igår, så det blev några timmars jobb medan Minou var hos sin mormor&morfar i Karis.

På kvällen gick vi ut för att testa på stans nya restaurang/krog. Det var en riktig flopp, i mitt tycke. Stället var fullsatt, men de hade endast två servitörer på jobb. Så vi fick sitta vid vårt bord och vänta i ca.15min (vi kom sist i sällskapet, de andra satt ca.30min) innan vi ens fick beställa. Sedan väntade vi ytterligare en halv timme innan vi fick drickorna till bordet! Kort därefter kom sedan maten. Den var okej, men inget mer. När vi var klara med maten och hade bett om notan gick brandalarmet i lokalen. Larmet var falskt, men där fick vi sitta med larmet tjutande i öronen en god stund innan brandkåren kom och stängde av det, och vi slutligen fick betala. Jag förstår att det kan vara kaotiskt en öppningskväll, men att ha två personer på jobb (varav den ena aldrig verkade har jobbat på en restaurang och samtidigt skall betjäna i baren) kan inte bli annat än katastrof. Jag förstår inte hur man som krögare tänker om man håller in på personalen under en öppningskväll, det är ju den som lägger ribban för fortsättningen. Det är den kvällen folk pratar om på stan och det ryktet som sprids. Nåja, nog om det. Jag är bara inte så sugen att gå dit igen på ett tag, tyvärr.

img_3738

Det ser ut att bli en fin dag idag. Så här såg det ut två veckor senare in i november ifjol. Då var det också vackert och jag var mammaledig. Det var ingen snö, endast lite frost på marken. I år är det betydligt mer båtar kvar i bryggorna även om vädret är mycket vintrigare!

Nu skall jag och Minou kila ut till stan och hämta ett paket. I eftermiddag sticker jag sedan iväg till Helsingfors på match. Vi möter tabelltvåan HIFK i Idrottshuset i Helsingfors kl.16.30. Kom och kika om ni är i närheten!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *