6.11.2015 – Projektet

Minousan har redan repat sig lite från sin förkylning (om inte annat verkar ungen iaf har ärvt mitt immunförsvar), så hon fick hänga med farmor ett par timmar på dagen så att jag kunde fortsätta med mitt målarprojekt.

Vad är det nu egentligen för projekt jag sysslar med då? Jo nå, ni vet ju hur vi gått och planerat att göra om köket ett bra tag nu. Vi har till och med färdiga ritningar hemma. Men som det ser ut nu är sambon inte alls så ivrig på att ta itu med det inom snar framtid, och jag förstår honom. Han lägger ju all sin lediga tid här hemma på att renovera den där vindsvåningen han köpte i somras. Så jag tog nu saken i egna händer istället. Jag målar om köksskåpen!

Jag har nog tänkt tanken förr, men jag vet av erfarenhet att det inte är något lätt jobb att måla om köksskåp. Done that! Först ska det slipas, sedan grundmålas och sen först kan man måla med den riktiga färgen. Som i sin tur skall målas ÅTMINSTONE ett varv. Helst två. Så jääädrans tidskrävande hela processen, så jag blir alldeles matt i kroppen bara jag tänker på det. Men när Karin på Design West berättade om Annie Sloan´s Chalk Paint började hoppets lampa genast glöda i min lilla hjärna igen. Vad var det jag hörde? Inget förarbete. Supersnabb torktid. Endast ett varv med färg. Det lät helt enkelt för bra för att vara sant! Blev såld på en gång. Och resultaten på möblerna hon hade målat i butiken var ju så fantastiskt fina.

image

image

Jag gick hem och funderade över natten, för att nästa morgon gå tillbaka och köpa färg. Och nu är jag här då, mitt i målandet. Har kommit en bit på väg, men har fortfarande över hälften kvar. Det roliga är att det ändå inte känns tröstlöst på något vis, för här ser man ju resultat direkt när man målar. Det enda ”extra” som måste göras då man målar med Annie Sloan är att man skall vaxa ytan efteråt. Men det är inte alls jobbigt, väldigt enkelt faktiskt! Hittade bra tutorials på nätet hur man ska gå till väga.

image

Och färgen då? Valet föll på Paris Grey. 

Sa jag att färgen inte bara går att måla på möbler? Man kan också måla porslin, väggar och t.o.m tyger! Annie Sloan, du är min nya stora kärlek.

You may also like

Inga kommentarer

 1. Alltså Linda du gör inget förarbete alls på ytorna? Bara målar rakt på dom? Var ligger butiken du köpte färgen ifrån? Det där är ju lyxigt enkelt. Jag har gnällt om nya köksskåp nu i några år, är trött på färgen på våra. Målande har varit uteslutet pga att det är ett sånt jäkla arbete med det.
  Täcker denna färg bra?

  1. Noup, inget förarbete alls! Förutom att jag gått över ytorna med fuktig disktrasa med lite diskmedel på, för att få bort eventuellt matfett då det är frågan om köksskåp. Men annars är det bara att måla direkt på, vare sig det är gammal målfärg under eller ej! 🙂
   Design West ligger på Gustav Vasagatan 9 i Ekenäs. Brevid Koti Pizza typ.
   Färgen täcker jätte bra! En liter skall räcka till ca.13kvm, så jag har uppskattat att det går 3 burkar färg och 2 burkar vax till vårt kök. Så totalkostnaden blir bara 150€. Betydligt billigareän vad det skulle bli med grundfärger och hela det köret! Så värt det!

  1. Nej, inte om man jämför slutsumman på vad det skulle bli om man målade på vanligt vis med ett varv grundfärg + två varv vanlig färg. 1 liter kostar 38€ av den här färgen och räcker till ca.13kvm. Det kommer man ganska långt på i och med att man endast behöver måla ett varv! Jag räknar med att hela alltihopa blir ca. 150€ för vårt kök. Då har vi visserligen ganska lite skåp, men sen igen andra ytor som ska målas i samma färg. Ja, du får ju se sen.. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *