5.2.2018 – sex månaders bebén

Imorse hade jag väckarklockan på ringning för första gången på över en månad. För Minou drog dagis igång igen och Milton hade 6-månaders kontroll inbokad på rådgivningen. Ja, sex månader! Knodden blev ett halvt år gammal i lördags, hur galet är inte det?

Han är nu 66,5cm lång och väger 7,5kg (7440g). Han kämpar som sjutton med att komma upp och krypa, men flyttar sig mest ålandes (bakåt) än så länge. Sitter också någotlunda stadigt, men helt utan stöd vågar jag inte lämna honom ännu.

Misstänker att åtminstone en hörntand nere kommit igenom men det är svårt att se då man inte får peta så mycket. Annars har jag inte sett av några tänder än, men så som han dreglar och tuggar på händerna så gissar jag att de är på väg vilken dag som helst.

Han har börjat äta mat regelbundet för ett par veckor sedan, och SOM han gillar mat! Inget fel på aptiten här. Sömnen är däremot inte den bästa ännu. Han vaknar otaliga gånger om natten och oftast nöjer han sig med nappen och somnar om efter ett tag, men äter åtminstone en gång per natt. Ibland två. Tror inte han behöver maten längre, det är helt enkelt bara en ful ovana som vi måste jobba bort.

I stort sett är han en riktigt glad och go bebis. Skrattar hysteriskt när storasyster spexar framför honom och älskar att vara i famnen. Så länge man ger honom uppmärksamhet och pratar med honom så tycker han livet är bueno.

 

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *