4.9.2017 – ekonomiska september

Minou tog sovmorgon ända till nio imorse, så hade det inte varit för lillebror som höll mig vaken med sitt magknip från 5.30 framåt så hade det kunnat bli en riktigt skön sovmorgon! Nu går man istället runt i en liten trötthetsdimma med grus i ögonen. Allt är som vanligt denna måndag med andra ord.

Jag sitter för tillfället och äter frukost (vid lunchtid) och lägger ihop en budgettavla i Excel. Har tänkt att september skall bli en sparmånad för mig så jag tänker följa upp alla mina utgifter denna månad. Inga onödiga köp till barnen, varken i kläd- eller leksaksväg. Inga nya kläder till mig själv, vilket inte borde bli något problem då jag vill vänta på att min normala kropp återvänder innan jag börjar förnya garderoben med höstnyheter. Och så får det lov att bli färre uteluncher och cafébesök, dem har det blivit mycket av i sommar. Där borde jag redan spara in en hel del! Sedan finns ju alltid de fasta kostnaderna kvar som man inte kan göra så mycket åt. Så som dagisavgift, lån, hushållsräkningar etc.

Köper för tillfället de flesta av Minous leksaker via olika pryltorg på Facebook, så de går inte så mycket pengar till dem oavsett. Men just nu lägger jag undan allt jag köper för att sedan ge dem som julklappar senare i år. Hon vet inte skillnad på om hon får begagnat eller nytt i den här åldern, så ett tips är att köpa längs med hela året för att slippa stora utgifter vid julen. Då slipper man dessutom den där sista-minuten-handeln som ofta bara orsakar en massa onödig stress.

Sitter ni och pantar på några bra ekonomitips som jag borde veta om nu under min sparmånad (och annars också)?

 

You may also like

4 kommentarer

  1. Ett sätt jag försöker spara pengar på är att ha nätshop-stop. Eftersom det så lätt slinker med lite extra och jag ofta är för lat för att skicka tillbaka sånt som jag skulle klara mig bra utan, sparar jag en redig summa på att inte tillåta mig att nätshoppa. Att ta sig till en riktig butik kan dessutom vara ett enormt projekt då man har barn och hus att sköta om, så då blir det som inte är absolut nödvändigt oftast oköpt.

    1. Det är sant att det lätt slinker ner lite extra vid nätshopping! Och så klart är det bättre att stöda sina lokala butiker så långt det är möjligt. Dessutom känns det ju inte av på samma sätt att man verkligen gör av med pengarna då man bara klickar lite och inte ser pengarna försvinna på samma sätt!

  2. Jag gillar att sätta sparmål åt mig själv när månaden börjar. Räknar ut ungefär hur mycket jag borde kunna spara utgående från planerade utgifter och sen gör jag allt för att klara målet, eller förbi det. Blir som en liten tävling med mig själv.

    Sen kör jag bara om jag måste, tar cykel eller går istället. Det kan man också göra till tävling, hur länge klarar jag mig innan jag måste tanka?

    1. Åh, vad roligt! Det låter som något för mig, tävlingsmänniska som jag är. Det skall jag pröva på! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *