30.1.2017 – Tvåan

Som jag nämnde tidigare så har det hänt en del på senaste tiden som jag inte hunnit ta upp med er här i bloggen. Tänkte att vi kan ta en sak i taget, och varför inte börja med den största nyheten? Jag är GRAVID. Japp! Pregnant.

Vi har idag varit på första ultraljudet och allt såg till vår lättnad väldigt bra ut. Innan idag hade vi beräknad födsel 27.7 (samma dag som Linn, så crazy!), men idag flyttades det fram en vecka till 3.8. Jag är alltså i vecka 13+4 idag.

img_5863

Så mycket är annorlunda den här graviditeten än då jag var gravid med Minou. För det första. Magen. Den motsvarar nu typ hur jag såg ut i v.22 sist! Det skiljer iofs väldigt mycket hur den ser ut från dag till dag, ja till och med från morgon till kväll. Men jämfört med sist så är jag enorm.

Det andra som skiljer sig är måendet. Mådde nog ganska dåligt där i början, mellan v.6-11 ungefär, men inte i närheten av illamåendet jag hade sist. Redan samma dag som vi åkte iväg till Teneriffa ändrade måendet avsevärt. Måste delvis har haft att göra med inre stress, tänker jag. Sedan dess har måendet bara blivit bättre och bättre tycker jag. Nu smakar till och med kaffet.

Just måendet har fått mig att misstänka att det är en pojke som ligger där inne och ruvar den här gången. Det har också Minou sagt sedan dag ett, att det är en lillebror i mammas mage. Och visst verkar det som om hon haft alldeles rätt, för nog såg det ut som en liten kille på ultraljudet alltid ♥

You may also like

Inga kommentarer

    1. Tack! 😊 jamen det ska jag göra. Måste börja gå igenom Minous gamla i nåt skede, vill minnas att jag köpte väldigt mycket neutralt åt henne under babytiden, för jag tyckte alltid hon var klädd som en liten pojke 😄 men ska absolut säga till om det är något vi behöver!

  1. Grattis! Jag har också beräknat 27.7:) Har mått helt förskräckligt illa, blir värre för varje graviditet, det här blir vårt tredje barn. Och vi tyckte också som om det såg ut som en pojke. Har som sagt mått illa varje gång och vi har två killar från förut, men den här graviditeten slår alla rekord.

  2. Gratulerar, så roligt!
    Babyboomvår och -sommar känns det som. Eller så ser jag gravida överallt för att jag själv också är det 🙂 bf 16.7.
    Hoppas du får må bra!

    1. Tack, och grattis själv! Ja, det känns faktiskt som att väldigt många är gravida nu. Eller så är man helt enkelt bara ”i den åldern” nu att alla skaffar barn 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *