3.4.2015 – långfredag

Började påskfirandet redan igår med en ledig dag. Var husmorlig och städade och lagade mat och hela dagen, för att sedan åka på bekantningsbesök till Lojo BB på kvällen. Jag har faktiskt inte funderat speciellt mycket på självaste förlossningen. Klart det skulle vara bra att läsa på lite och förbereda sig mentalt, men jag känner ändå mest att hur skall jag kunna förbereda mig på något som jag inte har en aning om kommer att kännas, och som alla upplever så olika? Besöket gjorde ändå gott tyckte jag och rent praktiskt så känns det ju skönt att veta hur allting skall gå till.

Om ett par veckor får jag väl se till att packa ihop en BB-väska färdigt, så att jag åtminstone har det på det klara när det väl är dags att åka in. Det finns ju faktiskt en risk att det blir avfärd tidigare också, även om jag är helt inställd på att bebisen skall komma först i maj.

IMG_2466

IMG_2467

Fyndade några söta bodyn på -70% på Lindex förra helgen som kanske får åka med i BB-väskan. Märkte nämligen att jag bara har några enstaka plagg i den storleken hemma från förr. Men nu borde vi kanske klara oss. Storlek 50 används knappast mer än i en-två veckor ändå va?

Idag står påskmiddag hos svärföräldrarna på agendan, men innan dess borde vi få besök av Elin & Johan som skulle komma över på kaffe. Ingen bebis där ännu heller, trots att de hade beräknat för typ tie dagar sedan! Så nu är det nog bara frågan om timmar för dem kan man väl nästan säga. Sjukt spännande! Kanske vi lägger Elin i lite trappträning här hos oss, så det börjar hända nåt 😉

You may also like

Inga kommentarer

 1. Storlek 50 hade vi huuuur länge som helst hos oss! Båda barnen var 2850g när dom föddes, så kändes som att dom aldrig tänkte växa ut sina första kläder. 🙂 men inte gör det ju något heller, om man använder nån storlek större..

  1. Ja det är ju så svårt att veta, när man varken vet när hon tänker komma eller hur stor hon kommer att vara.. 🙂 men vi får helt enkelt köpa mer efterhand ifall det visar sig att hon är en riktigt liten en.

 2. Vilka fina bodysar! Fyndade också mycket plagg åt killen 2,5 år vid Lindex i Jakobstad förra veckan på -70%, sånt e skönt. Angående storlekar så varierar det ju från märke till märke när och hur länge man kan använda dem. Lindex e ganska exakt i storlek medans ex. H&M är ganska små och Tutta igen är väldigt stora efter storlek, men sånt märker man ju. 🙂 Överlag behövs inte så mycket stlk 50 för som du skriver så används det kanske ett par veckor ifall babyn är ”normallång” vid födseln. Lycka till när det är dags! Har själv bf 14.4 så vi vet iallafall att det garanterat blir en aprilbaby! 🙂

  1. Jo, jag tyckte de var söta 🙂 och eftersom man använder dessa små storlekar så kort tid så känns det onödigt att köpa något dyrare.
   Du har inte länge kvar du heller då! Stort lycka till! 🙂

  1. Ja, Har hört många som fått gå direkt till stl.56! Men ändå har ju vår bebis legat lite i underkant på kurvan hela tiden, så jag räknar med att det inte blir någon bjässe som kommer ut fast det skulle gå lite över tiden också..

 3. Mina barn har istället varit så ”små”, att vi behövt både 50:or och 56:or en längre tid. Första barnet (en flicka) föddes i v. 38+1 och med henne hade jag bara några små plagg, så d blev nog att handla lite till. Det är praktiskt om kläderna är alltför stora när dom är så spinkiga och små. Men dom växer ju fort 😊 Andra barnet (en pojke) föddes i v. 35+1 och ännu vid 8veckors ålder använde vi 50:or och 56:or.Men han använde 44:or när han föddes. Det är så olika, och det går ju alltid att köpa till om d behövs.

  1. Ja det finns ju alltid den risken att de är extra små, men eftersom jag tror på att jag kommer att gå lite över tiden så räknar jag med att babyn inte är jätte mini 🙂 men 44 är ju sen helt superlitet, haha! känns som dockkläder, så söta!

 4. Vi gick också direkt på 56, hade typ två bodyn i stl 50, fast jag inte tycker vår kille var så jätte stor med sina 51cm och 3,5kg. Inte var de kläderna allt för stora heller så man klarar sig nog. Och om inte så hinner ni ju köpa sen, och så får ni säkert en massa små kläder i present också 🙂

 5. Här använde vi st. 50 ganska länge och den första tiden kändes kläderna alldeles för stora. Så vi skulle säkert ha kunnat köpa st. 44 men det gick ju bra ändå😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *