3.12.2014 – vecka 20

Idag går jag in i vecka 20 i graviditeten (ni antecknar va?) och kan med glädje meddela att det mesta av illamåendet nu är försvunnet. Okej, sist jag skrev så låg jag vid wc-byttan igen några timmar senare, så skall inte hurra för mycket. Jag mår fortfarande illa ibland och får spyreflexer av minsta lilla, men i det stora hela har situationen lättat.

Kan också tycka att magen växt till sig lite den senaste veckan. Inte så att någon ovetande skulle våga kläcka ur sig ett grattis! kanske, men för mig märkbart. På kvällen ser jag visserligen alltid ut som en ballong, så då skulle jag inte förvånas över några dylika kommentarer…

Men skit i din mage, shopping av babyprylar då, undrar ni förstås? Nix, nada. Har inte köpt så mycket som en liten body ens. Det känns bara inte alls nödvändigt ännu. Barnvagn och bilstolsfrågan ska vi väl nog ta itu med småningom, men där får ni förstås hjälpa mig lite om vilka som är bra och prisvärda. Har ju noll koll! Det enda jag vet är att barnvagnen inte får vara allt för tung, men den måste ändå vara stabil och lättstyrd. Kommer nog att köpa en begagnad vagn, men vill ju ändå veta lite vad jag skall leta efter. Så hit me, what´s hot and what´s not!? Vilka är de bästa märkena/modellerna?

barnvagn_4Bild från Google.

 

You may also like

Inga kommentarer

 1. Vi har en barnvagn av märket Ora, ett finländskt märke. Den vi har heter Jovi Air och vi köpte vår begagnad så den är nu i användning av tredje barnet men den är fortfarande i riktigt bra skick. En mycket hållbar och stabil vagn med bra gung. Kanske inte den bästa vagnen att ta sig runt med i små butiker men fungerar fint i snö, lera och i skog och rullar lätt och behagligt på asfalt och grusvägar. Så den kan jag rekommendera, speciellt om du vill satsa på finländskt. 😊

 2. Vi har haft Emmaljunga, stor och tung men också robust och ordentlig. Perfekt för mig som gick jättemycket, den fungerar lika bra på asfalt som i terräng, på snö, yoy name it.

  Jons gamla bilstol, eller babyskydd som det heter för de minsta, har jag faktiskt tänk sälja. Intresserad av att köpa? Britax någonting, minns inte modellen, med bas som gör den stadigare och lättare att sätta fast. Köpt för två år sedan, okrockad och endast Jon som använt den.

 3. Vi har emmeljunga! Är jätte bra men dyr va den också! Den är jätte stabil och inte tung. Prisvärd nog!

 4. Ha ju sagt att du ska ta en sväng via kusinen din 🙂 Tro mej, efter 3 barn så borde jag ha koll på de mesta 😉 Vagnen kan jag tyvärr int sälja åt dej ännu men bilstolen kommer nog int vara i användning sen i april-maj mera…

 5. Hej! När det väl är dags att börja handla stolar, vagnar och andra prylar så vill vi gärna att Du sätter oss på prov! Vi har ett brett sortiment och en superkunnig kundtjänst via telefon och mail som hjälper dig med allt du behöver veta. Vi erbjuder hysteriskt snabba leveranser och dessutom handlar du alltid fraktfritt hos oss. Maila gärna socialamedier@babyland.se för att erhålla en välkomstrabatt! Varmt lycka till fortsättningsvis, hoppas vi hörs!

 6. Vi har emmaljunga edge, den är super! Rekommenderar att ha en vagn var man kan klicka fast babyskyddet i/på. Ja hade kejsarsnitt å de räddade mina första månader!

 7. Har en Emmaljunga och är nöjd, dyr var den ju men ångrar inte. Liggdelen är rätt stor (jämfört med vagnar av annan modell) så ungen ryms rätt länge i den och sova. I liggdelen går det ändå att fälla upp ett ryggstöd så gnäller och skriker passageraren inte lika mycket då man får se sig omkring. Och obs, obs viktigt 😉 det går utmärkt att springa med en Emmaljunga även fast det inte är en springvagn.

 8. Vi har en Brio Happy och har varit väldigt nöjda. Den känns lättare och smidigare än en Emmaljunga men är ändå stabil. Vi har med enbart stora hjul eftersom vi mest rör oss på landet men ska man vara inne i stan och butiker så är det nog väldigt smidigt med små svängbara hjul har jag märkt med resevagnen 🙂

 9. Det finns en massa vagnloppisar via facebook som kan löna sej att joina! Där kan du efterlysa vagn och hitta till bra pris. Själv har jag varit uuuurnöjd med vår Bugaboo Cameleon, men annars är nog Bugaboo dyra vagnar. Fast jag hittade också begagnad, efter att jag bloggade om vagnar faktiskt 🙂 Ganska perfekt, en bloggläsare hörde av sig och frågade om jag var intresserad av hennes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *