3.11.2017 – Vikten av ljus

-I SAMARBETE MED BYGGHEMMA-

Nu är vi snart inne i årets mörkaste period och kvällarna känns galet långa då det blir mörkt redan runt 16-17 snåret. Jag är i alla fall inte den som vill hänga i lekparken eller ta mig ut på en springtur när mörkret fallit på. Vet inte om det är för att man hört om så mycket galenskaper på nyheterna på sistone eller om det bara känns otryggt att röra sig utomhus eftersom gatorna är folktomma i en så här liten stad om kvällarna, men jag myser hellre inomhus. Men för att orka hålla sig vaken genom hela kvällen är det mycket viktigt med bra belysning. Hemma hos oss är taklamporna släckta så gott som hela sommar halvåret, men vintertid så lyser de oftast redan från tidiga kvällen. Just för att inte mörkret och tröttheten skall fånga en allt för tidigt.

Förutom att taklampor skall ge tillräcklig belysning är förstås också utseendet viktigt. Minst lika viktigt, för att vara ärlig. Hela sommaren har jag funderat på vad jag vill ha för taklampa på sommarstugan ovanför matbordet utan att riktigt komma fram till vad som skulle passa in där. Men när jag bläddrade igenom utbudet hos Bygghemma så trillade jag över den här lampan och plötsligt kändes det helt självklart. SÅKLART vi ska ha en lampa i trä där!

Här hemma har jag försökt byta ut lampor i långsam takt, men fortfarande(!) ligger den här skönheten i sin låda och väntar på att bli upphängd.  Sen närmare två år tillbaka tror jag. Har helt ärligt glömt bort att jag har den flera gånger, men nu är mitt nya mål att få den upphängd innan nyår. Tror ni jag fixar det!? Får nog be pappa elektrikern om hjälp.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *