29.7.2015 – Berlin weekend

Vår Berlin-weekend med brudarna närmar sig med stormsteg. Några åker iväg redan imorgon bitti, medan jag och Sari åker efter på fredag morgon. Tre dagar är nog max vad jag klarar av att vara iväg från Minou i det här skedet. Kommer väl att gråta av längtan redan efter en dag… Men jag skall försöka att koppla bort hjärnan från mamma rollen och se till att verkligen njuta av resan. Jag vet ju att hon kommer att ha det hur bra som helst här hemma hos sin mormor & morfar. Hon tar flaskan bra, jag har frysen full med pumpad mjölk och hon är hur nöjd som helst i deras sällskap.

Har inte börjat packa ännu, men jag köpte en ny snygg weekend-bag här om dagen som jag tänkte skulle bli en passlig resväska inför helgen. Det behövs ju inte så mycket packning för 3 dagar. Men få se, antagligen får jag ta en kappsäck till ändå. Brukar ha lite svårt att gallra och välja ut vad jag skall ha på mig på förhand. Från Lindex kommer väskan i alla fall och gick löst på 34,95€.

image

image

Det enda i packningsväg jag är säker på att ska få hänga med i det här skedet, är detta lilla resekit med duschtvålar, lotion och ansiktsrengöring. Det kom med i leveransen från Dermoshop. Perfekt resekit att ta med sig nu när jag endast reser med handbagage!

image

 

You may also like

Inga kommentarer

 1. Tufft, mina barn är två och fyra och jag har klarat max två nätter i sträck hittills. Skulle vilja mera, men jag är för blödig. Minou kommer ha det gött me mommo&moffa, killen jobbar antar jag 🙂

  1. Man känner sig inte så tuff just nu 🙂 men måste väl bara öppna ögonen lite och inte vara så trångsynt, för vem av oss skulle egentligen ta någon skada av att vara ifrån varandra 2-3 dagar.
   Tycker nog du skall resa bort på egen hand några dagar om du har möjlighet! Dina barn är ju i en sån ålder att de säkert tycker det är spännande/roligt att vara ensamma hemma med pappa, eller far-/morföräldrar 🙂

  1. Jag har lagt dem i små minigrip påsar! Jätte behändigt. Har skrivit på hur många ml det är i och bäst före-datum. Sen är det bara att lägga hela påsen i kokat vatten, så smälter det väldigt fort 😊 lade först mjölken i såna där iskuber, men det var mycket mer invecklat (+ att man inte har koll hur mycket man har då)!

 2. Hej!
  Vad har du för åsikt om den rekommendationen att man kan lämna ett barn ( övernatten)
  enligt ålder? Dvs 1år = en natt, ex 3 mån = 3h?

 3. Jo tack för svaret. Men då du skriver att märkt med bäst före datum. Hur länge håller det i frysen?

  1. Jag läste någonstans att det håller i 3mån i vanlig frystemperatur, men t.o.m upp till 6mån om man har en frys som är kallare än -22 eller vad det var? 3mån räknar jag med iaf. Och i kylen håller det upp till 6h.

   1. På imetys.fi finns bra info on detta. Håller 6h i rumstemp,
    upp till två dygn i kylskåp som e kallare än -6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *