29.11.2017 – Att bli aktiv på jobbmarknaden igen

-I SAMARBETE MED UNIFLEX-

Som jag nämnde för bara ett litet tag sedan har jag ännu ingen aning om vad jag skall göra när min mammaledighet tar slut. För första gången på länge har jag ingen aning. Men oberoende vad jag skall börja jobba med så kommer jag att vara tvungen att kasta ut mig på arbetsmarknaden igen. Det är länge sen jag befann mig i den här situationen sist. Tror det var för ca.10 år sedan och jag började hålla ögonen öppna efter ett (andra) jobb på sidan om studierna. Den gången slutade det med att jag fick det första jobbet jag sökte -på Lindex. Där jobbade jag kvar ett par år innan jag internt sökte vidare till Norge, var jag jobbade ytterligare ett par år. Sedan kom jag hem, startade eget, jobbade med min egna klädbutik i nästan fyra år och resten vet ni. Barn – studier – ett till barn.

Men att kasta ut sig på arbetsmarknaden igen betyder att jag måste börja skicka iväg arbetsansökningar. Jag skickade faktiskt in en ansökan som turistchef för ett par veckor sedan. Inte ett jobb som faller inom min utbildningsgenre, men ett jobb som i mina öron låter intressant, utmanande och givande. Och trots att jag inte är utbildad inom turism tror jag att jag har massor att ge på en sån position. Så varför inte söka? Det värsta man kan få är ett nej.

Men låt oss hoppa tillbaka ett steg till det här med att skicka arbetsansökan. Det är något jag minst sagt är ringrostig på. Att skriva CV liksom, hur gör man det? Min tio år gamla CV känns ju sådär milt sagt lite out of date. För att knåpa ihop en ny CV tog jag den här gången hjälp av Uniflex. Uniflex är ett rekryterings- och bemanningsföretag som är aktivt i Finland, Sverige, Norge och Tyskland. Men de har också en jätte bra hjälpguide på sin sida om hur en bra och korrekt CV bör se ut. Den tycker jag ni skall ta och kika på om det är aktuellt att skriva ihop en ny CV för er. Det enda rådet jag inte fullföljde var att bifoga en bild, vilket jag ångrar lite nu i efterhand. Hade jag rekryterat folk hade jag gärna sett framför mig hur personen i fråga såg ut medan jag läste igenom hens arbetsansökan… Men jag kände helt enkelt att jag inte hade någon tillräckligt proffsig bild, vilket de poängterar att är viktigt. En vill ju ogärna skicka sin Facebook profilbild, if you know what I´m saying. Kanske dags för mig att anlita en fotograf och ta några representabla profilbilder, nu när det snart börjar vara dags att posta iväg ansökningar. Och kanske -bara kanske- kunde jag få material till en ny header i samma veva.

 

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *