27.8.2014 – kortkurs i hårfärgning

Godmorgon säger jag med att bjussa på resultatet av min hårfärgning igår. Håret blev alltså aningen mörkare, ja. Med en lite varmare ton i sig. Hoppas att den varma tonen skall ge lite mer lyster i ansiktet nu när man blir så blek igen till hösten.

image

Känner mig riktigt nöjd, för det blev ungefär som jag väntat mig. Men tycker ni det liknar färger på förpackningen jag valde? Nej, verkligen inte! Men jag vet hur dessa färger fungerar, de blir ALLTID mörkare än på bilden. Tar jag en 4a (brun) eller 3a (mörkbrun) så blir mitt hår svart. Så det här var nu en 5a (med någon varm nyans i) och det blir oftast en bra mörkbrun färg i mitt hår. Rätt så lik min egna färg, så det ser oftast naturligt ut på mig.

image

Hårfärger är alltså angivna i siffror, där de högsta siffrorna är ljusa färger och de lägsta är mörka. Siffrorna som sedan anges efteråt (ex.5.37) anger nyansen som är inblandad i färgen, t.ex om färgen har röd eller guldig nyans i sig. Men pratar frisören om en hårfärg i siffror med dig så vet du alltså en låg siffra betyder mörk färg medan en hög siffra är ljus.

hårtoner

 

You may also like

Inga kommentarer

  1. Jag tycker färgen passar dej jätte bra! Fin lyster.
    Fast jag tror du sku vara lika vacker i alla färger, du är en så god människa att din inre skönhet bara lyser om dej. Nu lät jag nästan poetisk ju ☺️

    1. Nämnen jessus Maria, nu gör du mig riktigt generad. Men tack! 🙂 blir superglad av dina vackra ord 🙂 (vem skulle inte bli det!?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *