27.5.2014 – tips på benövning

Vad glad jag blir över all den positiva attityden till butiksflytten, både här och på Facebook! 🙂 Värmer min själ en kall dag som denna (det blev ju nästan höst ute igen, endast 10 grader på termometern). Men det var ju faktiskt inte det jag skulle ta upp i det här inlägget. Nej. Jag tänkte ge ett tips på en bra rump-/benövning som garanterat ger en fastare rumpa och starka ben. Ni har ju önskat er tips på övningar som går bra att göra hemma och den här är en sådan! Allt ni behöver är ett trappsteg och det har nästan alla i någon form hemma, vare sig man bor i höghus, radhus eller egnahemshus.

Jag gör den här övningen med upprepningen 3×10 på vardera ben som bäst. Så fort det börjar kännas för enkelt så ökar jag serierna! Det här är även en bra balansövning. Jag märker att jag har mycket sämre balans och mindre styrka i vänstern, så för mig är det benet knepigare. Antagligen för att jag använder höger ben mycket mer i handbollen. För er kanske det är tvärtom, eller så har ni en jämn styrka och balans i båda benen! Kom också ihåg att ju högre trappsteg ni har desto effektivare.

You may also like

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *