27.10.2019 – Vardagsrums makeover

Förra helgen fick jag en plötslig idé om att göra om vardagsrummet. Orka vänta till februari vilket var planen liksom. Som vanligt när jag får en idé vill jag förverkliga den på en gång och helst att den ska vara färdig på en minut, så jag började tömma vardagsrummet på saker och åkte iväg och köpte färg. Hittade en fin kulör på nätet som jag bara plockade färgkoden till. Lite risky med tanke på att färgen kan se helt annorlunda ut i verkligheten än på skärmen (vilket den nog också gjorde), men slutresultatet blev jätte bra och jag är supernöjd med förvandlingen. Ni minns kanske hur vårt vardagsrum såg ut tidigare? Med en gammal mönstrad tapet. Let me refresh your memory.

Hade först bara tänkt måla rätt på tapeten, men sambon upplyste mig så fort han såg färgburken att butiken gett mig alldeles för lite färg. Att det inte fanns en chans att det skulle räcka. Superstörande. Så det blev att grundmåla ändå. Tapeten sög i sig helt otroliga mängder, så också grundfärgen fick vi hämta mera av. Men efter ett varv med grundfärg och ett varv med rätt kulör så var väggarna alltså klara. På en ynka dag. Och resultatet blev otroligt lyckat. I alla fall i mina ögon. Jag älskar den lugna och harmoniska färgen.

Inredningsmässigt är rummet inte helt färdigt ännu, men jag är i alla fall nöjd över att jag äntligen fick upp den här taklampan som legat i en skrubb och väntat i tre år nu. Kanske fyra till och med? Dessutom svängde vi förbi Ikea på lördagen och fick bland annat med oss den runda spegeln, en tv-bänk, gardiner och en bordslampa hem. Som sagt så har allting inte hittat sin plats ännu. Men snart så.

Vad säger ni, gillar ni de gröna väggarna?

You may also like

13 kommentarer

  1. Tack! Färgen heter NCS S2005-G80Y.
   Tror det beror helt på hur tjock tapeten är, hur bra den sitter etc. Den här bubblade lite också nog när den var våt, men drog ihop sig väldigt bra när färgen torkade! Så tror inte riktigt man kan veta på förhand, man får bara testa 😅

   1. Golvet är ett vanligt trägolv, som vi (tyvärr) målat vitt en gång i tiden. Nu önskar man ju att man hade slipat det istället och låtit träfärgen vara kvar 😂😂

 1. Så underbar färg. Vi hade liknande i en lägenhet vi hyrde för några år sedan och jag hade ett sånt lugn i själen där. Det är rogivande me grönt på väggarna. Härligt.

  1. Ja det sägs ju att man ska ha grönt i sovrummet just för att det är en lugnande färg. Men då är det ju bra om man får den effekten i vardagsrummet också där man umgås nästan mest 😊

 2. Supersnyggt! Vi har köpt samma kulör till vårt sovrum (det var så jag hamnade här). Jag gillar du du stylat rummet. Vad är det för färg på gardinerna? Supersnyggt ihop med det gröna.

  1. Tack ska du ha! Gardinerna är Ikeas ljusgråa Majgull, men letar efter ett par lite mer champagnefärgade 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *