26.8.2015 – Att förbereda sig för hösten

Nu börjar det tydligen. Höstrusket. Vaknade av smattrande ljud mot taket imorse och kände att jag bara ville dra täcket över huvudet och sova vidare. Men jag gick ner och knäppte på kaffekokaren som stod färdigt laddad istället. Även om jag är en sommar- och solfantast så har det sin charmiga sida, det här regniga höstvädret. Åtminstone de första dagarna. Då kan man gräva ner sig under filten i soffan och dricka sin varma kaffe medan man bläddrar i något glassigt magasin.

image

De lokala morgontidningarna är något jag bläddrar i nu som då hos föräldrarna, men prenumererar inte själv. Just nu vill jag inte ta del av dem, jag tycker de sprider så negativ energi. Det enda det skrivs om är hur dåliga tider det är och hur många som sägs upp från sina arbetsplatser här och där. Usch. Jag stänger helst ögonen för sånt och  gömmer mig i min lilla bubbla där allt verkar frid och fröjd. Jag vill gärna fortsätta med detta under min mammaledighet, så jag tänkte slå på stort och börja prenumerera på någon trevligare tidning nu till hösten istället. Tänk glädjen varje gång ett nytt exemplar dimper ner i postlådan! Som då Kalle Anka kom när man var liten. Har ett outnyttjat presentkort till Tidningskungen som ändå måste användas upp!

Känner dock att jag växt ur skvallerblaskorna. Jag hänger ändå inte med vem som dejtar vem, och vem som fått barn med vem i kändisvärlden längre. Så nej, någon skvallerblaska blir det nog inte. Inte heller inredningstidning eller modemagasin. Tycker det finns så väldigt lite att läsa om i dem även om de kanske ger lite inspiration på andra plan.  Så min tanke just nu är tidningen Mama. Det måste väl vara ett passande magasin för mig som nybliven mamma? Dessutom upplyste min kompis Elin mig om att det är hennes favorittidning här om veckan, och kvinnan har ju smak så kan väl inte tro annat än gott om den.

You may also like

Inga kommentarer

  1. Om du känner för det så kan vi ju byta tidningar med varann när vi läst ur dem, jag beställer på Vauva… 😀 Jag älskar de första höstdagarna! Samtidigt känner jag mig alltid lite melankolisk över att sommarn är slut.. 🙂 Men åh, massa tända ljus och babymys med en bebis som blir mer och mer MED för varje dag som går… <3

  2. Mama är bra men även Vi föräldrar är otroligt bra (även om den vid första anblicken kan tyckas lite torftig)

  3. Jag prövade beställa via länken men fick som svar att de skulle radera min beställning eftersom de inte skickar till Finland 🙁

    1. Men vad!? Gör dom inte!? Då gör jag ju inte så mycket med mitt presentkort heller 😔 ska kanske ta och maila dem och höra efter

      1. Gör det! Jag hade nämligen glömt att skriva in Finland i min adress så jag mailade och bad dem komplettera mina adressuppgifter. Då fick jag svaret att jag inte får någon tidning. Ville jag ha tidningen måste jag kontakta just den tidningen och fråga om de skickar till Finland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *