26.6.2017 – Golv

Igår var vi ute på stugan några timmar och jobbade. Pappa och sambon fortsatte skruva på bastuterrassen, medan jag själv fortsatte med mitt i köket. Innan vi åkte hem tillbaka rev vi också bort den hemska plastmattan inne i stugan. Tyvärr hade de öst på ordentligt med lim under den och det kommer därmed att vara ett jäkla jobb att slipa upp golvet.

IMG_3034

Min önskan är att vi skall få det så fint slipat att vi kan behålla träfärgen och lacka golvet, men med den här mängden lim är det mycket möjligt att vi blir tvungna att måla det med en mer täckande färg istället. Min målbild är i alla fall något i stil med det här, tills annat är bestämt.

golvInspirationsbild från Google.

 

You may also like

4 kommentarer

  1. Vi byggde till och renoverade på stugan för fem år sedan och blev tvungna att måla golvet helvitt i stället för att ha lack med lite vitt i för att det inte skulle se ut som ett lapptäcke. Och det är ett rent helvete att ha helvitt golv på en sommarstuga där man springer in och ut,dessutom ofta barfota. Det går helt enkelt inte att hålla det rent och då man dammsuger, vilket man borde göra tre gånger om dagen, hinner man bara svänga sig om så är det skräp på golvet. Det må vara hur fint som helst i inredningstidningar men i en barnfamiljs sommatstuga är det bara problem. Så undvik heltäckande vitt om ni bara kan.

    1. Vi har vitmålade trägolv hemma, så jag vet precis vad du menar! 😄 Så vita kommer de nog definitivt inte att målas. Blir säkert någon nyans av ljusgrå isf.

  2. Alltså fy fan för plastmattor. Man undrar hur folk tänkte att förstöra fint trägolv med sånt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *