26.5.2016 – Den dagliga surfrundan

Till min dagliga surfrunda hör förutom ett antal bloggar två väldigt viktiga sidor. Den ena är Etuovi och den andra är Mol.fi. Varje dag kollar jag vad det kommer ut för nya objekt på bostadsmarknaden, även om det inte ens är så himla aktuellt med något köp just nu. Intressant att följa med helt enkelt!

Mol.fi kollar jag däremot för att jobb är högst aktuellt för mig just nu. Tanken är ju att jag skall hitta något att sysselsätta mig med till hösten då Minou börjar dagis. Jag kommer att vuxenstudera ett par dagar i veckan vid Axxell, men på sidan om det skulle jag gärna vilja ha ett deltidsjobb. Men det finns faktiskt väldigt få jobb som känns passande eller lockande här i Raseborg, eller i alla fall av dem som ligger utannonserade. Går jag å andra sidan in på svenska jobbsidor så hittar jag massvis av jobb som jag skulle vilja söka! Hur kommer det sig? Är verkligen arbetsmarknaden så mycket bättre där, eller skriver svenskarna helt enkelt bara intressantare jobb annonser? Jag börjar seriöst fundera på om jag borde söka några jobb i Sverige. Egentligen skulle jag inte alls vilja flytta nu när vi har Minou, vi har det så bra här i Raseborg med mor- och farföräldrarna nära. Det är lätt att få barnvakt och vi kan ha ett socialt liv på sidan om rollen som föräldrar. Det skulle ju inte lyckas utomlands. Men alltid kan man ju inte välja heller, kommer inte jobben till en så får man väl ta sig dit de finns. Eller?

You may also like

Inga kommentarer

  1. Jag vet inte hur många gånger jag gjort samma, kollat igenom arbetsplatserna i Sverige och drömt mig bort. På basen av jobbannonser verkar Sverige vara så mycket roligare att jobba i! Men tänker precis som du, att ha släkten och barnvakter nära är guld värt, så vi har stannar här. Jag har dock haft turen att hitta ett kul jobb i Ekenäs, och som du säger kommer det inte så många sådana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *