26.3.2015 – lite kvällsgnäll

Fult att klaga, då kroppen faktiskt håller på och skapar ett nytt liv inne i mig. Men shit, vad less jag är på att gå omkring och ha värk i kroppen (främst baken/ryggen) hela tiden. Jag sover dåligt på grund av det och mitt humör dalar lite mer för varje dålig natt som går. Det känns liksom omöjligt att hitta en ställning som man ligger eller sitter bekvämt i. Dessutom märker jag att jag börjar lunka fram sådär obehagligt när jag går, som många gravida gör (har alltid undrat varför gravida kvinnor måste lunka fram på det viset, lite från sida till sida om ni förstår vad jag menar). Antagligen också det på grund av smärtan. Märks det att jag är på dåligt humör eller? Nåja, bäst att förbereda sig för ännu en kass nattsömn och hoppas på bättre humör imorgon! Alltid kan man inte vara on top

You may also like

Inga kommentarer

 1. Förstår din frustration! Svårt att sova bekvämt trots att man försöker stöda upp knän, mage och rygg med dynor o täcken! Hade jättesjuk rygg i v.30-34, men nu i v.37 konstigt nog bättre igen (lättare att andas och röra på sig då magen sjunker), så behöver inte bli värre (även om kanske klen tröst). Kämpa på! 🙂

  1. För mig har det varit såhär först nu de senaste veckorna, men hoppas det bara är en fas som går över för mig snart också. Mår nästan illa tidvis över hur det spänner överallt! Ändå tycker jag att trycket ligger rätt så långt ned redan, har aldrig haft problem med sparkar och tryck upp mot revbenen eller så.
   Men oberoende om det lättar eller ej så är det ju inte så många veckor kvar! 😊

  1. Valt och valt, det är väl något som måste genomgås för att få barn. Och något man nog skall vara glad över då många inte ens kan få barn, men tycker nog jag har rätt att klaga för det. För vissa är väl bara mer gjorda för att vara gravida än andra, gissar jag. Men det beror nog säkert mycket på ens livsstil från tidigare, hur man är van att leva.

 2. Med julian kunde jag inte gå utan kryckor från v 31. O hade stora problem ett år efter förlossning pga allt blivit snett där inne. Pröv ta på massage så kan de lätta! Den här gången går det bättre intill vidare (1-2-3).
  Och ja man får klaga, det är iaf sista gången jag är gravid pga alla krämpor. Graviditet och förlossning passar inte min kropp

  1. Ja usch, du har nog haft extremt jobbigt med dina graviditeter, så när jag jämför med dig borde jag inte alls få gnälla! Jag hoppas verkligen att krämporna försvinner så fort bebisen är ute iaf, för skall jag ha problem att röra mig ännu efter det så kommer jag att få fel i huvudet.

   1. Nå vet du, nog får man gnälla ändå!! Pröv en massage, de kan lätta. Jo de va int roligt att int kunna lyfta julian eller gå efter förlossningen. Men absolut värt de när ja ser han idag 😊😊😊 njut av din lediga dag

 3. Visst får man gnälla. Efter x-antal dåliga nätter blir man sur och led på allt känns det som. Är själv gravid med barn nr.2 och graviditeterna är varandras motsatser. Första ggn gick jag utan krämpor och mådde bra förutom såndär vanlig trötthet som tycks höra till. Nu är allt åt skogen, alla värden e för höga eller låga och jag blev sjukskriven i januari p.g.a sammandragningar. Tack och lov är bf 14.4 så snaaaaaart e det över. Kämpa på och gnäll på bara, alltid irriterar det någon. Och att man gnäller och klagar betyder ju på inget vis att babyn inte är efterlängtad och välkommen!

 4. Och jag har fnyst elakt för mej själv då icke-gravida verkar haft för sig att gravida faktiskt skulle VÄLJA att gå som en anka. På riktigt…. Lite sent nu eftersom babyn snart e ute men vattenjumppa för gravida eller vad det nu hette hos Folkhälsan var super att gå på, då fick man guppa i vattnet och känna sig lätt.. 🙂 Och visst får man gnälla ibland. Hoppas du får sova bättre en ny natt!

  1. Haha, ja men man fattar ju inte varför man går och gungar på grund av en mage liksom 🙂
   Jaa, vattenjumppa borde jag ju gå på, det skulle säkert vara skönt för alla leder! Eller helt enkelt ta mig till simhallen och guppa lite för mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *