26.2.2016 – Friday Night

Fredag kväll. Klockan är åtta och barnet har precis somnat. Jag har kämpat med att få henne i säng tidigare om kvällarna hela veckan, men den här kvällen blev det rekordtidigt tack vare att hon bara sov 30min på eftermiddagen. Härligt! Att hon somnat tidigare har tyvärr inte bara fört gott med sig ändå. Oftast vaknar hon första gången redan inom en timme igen. Ibland somnar hon om lätt, ibland inte. Igår fick jag ta över henne i vår säng kl.01, för hon bara gallskrek som en stucken gris och vägrade sluta. Väl i vår säng somnade hon sedan som en stock och sov flera timmar i sträck.

Idag har jag flyttat hennes säng till ett annat rum. Tänkte pröva ifall det hjälper. Hon verkar vara väldigt känslig för ljud just nu, för varje gång jag varit upp på natten och fått henne att somna om så vaknar hon igen när det knarrar till i sängen då jag lägger ned mig. Så störande. Så kanske vi stör varandra mindre så här? Det blir visserligen lite längre för mig att traska om nätterna, men ifall det får antalet väckningar att minska så är det kanske värt det.

14

Minns ni att hon varit så här liten!? ♥                                      Foto: Nina Ahtola

Nu skall jag njuta av en ledig fredag kväll. Egentligen borde jag åka iväg på träning precis NU. Men nu under eftermiddagen var det killens tur att bli sjuk, så jag vågar inte lämna Minou i hans händer mitt i den här sömnskoleperioden, ifall han ligger och umgås med wc-byttan just då hon får ett av sina skrik anfall.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *