25.5.2015 – måndag

Godmorgon! Här sitter jag nu och dricker morgonkaffe -som plötsligt förvandlats till lunchkaffe istället- när jag äntligen fått M att somna. Hon har varit så gnällig och missnöjd de senaste dagarna, klarar inte alls av att ligga ensam. Det är bara famnen som gäller. 

  

Hur som helst. Ny vecka som drar igång igen och jag har inga planer på hela veckan förutom ett besök till CB Laser i Ingå på torsdag. Jag var ju där i vintras och tog bort några födelsemärken, men fick inte bort alla som jag ville då på grund av den växande magen. Så nu skall jag ta bort dem på magen som blev ogjorda då. Jag har så mycket födelsemärken så jag skulle kunna springa där en gång i månaden i ett år framöver och ändå inte få bort alla! Men nu har jag snart i alla fall de flesta större märken som stör mig (och känns lite halvriskabla att ha) borta. Sedan är det bara tusentals små ”fräknar” kvar 🙂

Jaha, nu är det någon som vaknar och är missnöjd igen. Dags att bjuda ut famnen.

You may also like

Inga kommentarer

 1. Vår pojke sov superdåligt dagtid fram till att han var ca 10 månader gammal. Endast famnen och helst bröstet dög. Lite samma tendens verkar det vara med lillasyster, men för några dagar sedan provade vi med tutt, och det var en succé. Hon har sovit som en stock sen dess. Många är ju emot tuttanvändning, men av erfarenhet kan jag säga att det är skitjobbigt med en baby som inte sover på dagarna.

  1. Vi hade inte tänkt ge tutt riktigt ännu, men jag tror nog också det skulle underlätta! Jag prövade en gång, men hon fattade inte alls att hon sku ta den.. 😊 kanske ska pröva igen. Annars sover hon nog bra i både vagnen och bilen, så får väl vara ute och köra hela tiden! 😄

 2. I vilken prisklass är borttagning av födelsemärken med laser? Har du erfarenhet av att göra det i ansiktet?

  1. I ingå kostar det 150€ för 1-5st. Har tidigare tagit i Åbo också, där är dyrare! Inte fullt dubbelt upp, men nästan nog om jag minns rätt. Fast där får man sen lite kela avdrag också, om det är märken som inte tas av skönhetsfel utan för att det är ”riskmärken”.
   Jag har tagit i ansiktet jo! Två i pannan. Ärren syns knappt, inte så att de stör mig på något vis alls iaf!

 3. Hihi..känner igen mig i det där med sent morgonkaffe…min lilla tös (1 mån) somnade just i sitt ”nest”…och jag sitter här med kaffekoppen i handen och läser :). Lyx att kaffet fortfarande är varmt dessutom! ..vi har nog en liten famnbebis vi med..som vägrar ta tutt..men jag tänker att hon är ju ännu så himla liten att närhet säkert är bra för henne..man får bara gå enligt hennes tidtabell just nu helt enkelt!

  1. njut av din stund! Själv sitter jag med henne i famnen fortfarande och väntar på min kaffestund 😊
   Ja absolut, som du säger så får man nog bara anpassa sig efter dem just nu. Tycker inte man skall pina in rutiner hos en så liten, som ändå bara behöver närhet och trygghet i det här skedet. Men har man en så liten bevis med rutiner så är det ju bara rena rama lyxen! 😃

 4. För så små bebisar är ju (mammas) famnen det tryggaste, mest naturliga stället att vara. Det blir ”bättre” med tiden! Min sju månaders vill helst vara all over the place just nu – han har lärt sig krypa och är inte stilla en sekund.
  Vill varna lite för nappen, den KAN sabba amningen. Men det vet säkert alla nyblivna föräldrar 🙂

  Ha det så bra!

  1. Jaa, och det är klart det är mysigt, men det blir ju lite påfrestande när man inte får nånting annat gjort än att sitta och trösta hela tiden.. Vi har inte gett napp åt henne ännu, men funderar nog på att prova ge. Stör det amningen får man såklart ta bort den genast! Men ifall den hjälper så underlättar det ju en hel del!

 5. Hade tänkt vänta längre innan vi gav nappen åt vår tös, men en natt när inget annat hjälpte så testade vi att ge den, och hon tystnade genast och somnade. Hon var då kanske 2 veckor gammal. Inget problem med ammningen.

  Minns första dagen jag var hemma med bebis och jag inte ens fick äta min frukost ifred.. Då var babysittern guld värd. Så den kan rädda så man får i sig nåt 🙂

  1. Vad skönt! Ser inte heller nån orsak i att inte ge napp, om det inte stör amningen. Men tycker man inte skall ge den för lätt heller. Skulle själv aldrig ge napp så länge barnet är nöjt t.ex. Men en sitter tror tror jag också kunde rädda mycket här hos oss! Hon är oftast ganska nöjd när hon får sitta och titta lite 😊

 6. Spännande att följa er! Jag har BF i slutet av juni och är i det otåliga skedet nu att ungen gärna kunde få komma ut o hälsa 😀

  Jag har förresten köpt två bärsjalar (tycker sele blir för hårt, varmt och opraktiskt med nyföding och då det förhoppningsvis är en varm, solig sommar) i mjukt, tunt bambutyg. tänker mig att det underlättar speciellt i början att kunna ha bebisen nära men ändå händerna fria? inte alls svårt att knyta heller, det följde med superbra instruktionsbilder och massa filmklipp finns på youtube 🙂 märket på de jag köpte på nätet är Aldoria, kan vara värt att prova!

  1. Har testat selen nu och hon verkar relativt nöjd i den, en liten stund i alla fall. Men kan tänka mig att den blir ganska svettig på sommaren nog, så en sån där sjal är säkert ett väldigt bra alternativ! Lycka till med slutskedet av graviditeten! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *