25.10.2016 – Bastu och käk

Så otroligt skönt med en ledig eftermiddag och kväll efter ”jobbet” idag. Hade egentligen tänkt måla några timmar vid hallen, men fick ingen barnvakt så det blev en hemmakväll med Minou istället. Och det är jag såklart väldigt glad över eftersom jag ser henne så lite om dagarna nu! Men samtidigt blir renoveringen väldigt stillastående då jag inte har någon extra tid över till det heller, så det där dåliga samvetet vill smyga på hur jag än fördelar dagen. Målandet är dock lägst ner på prio-listan och Minou högst upp, så hon går ju före alla gånger.

Vi har i alla fall ätit en ordentlig middag (blev smörgås till lunch eftersom jag inte hann tillreda någon ordentlig mat igår kväll), bastat och sett på barnprogram tillsammans. Jag har alltid varit lite skeptisk till att ta med Minou i bastun, men efter att sambon hade med henne och badade under helgen och det visade sig att hon älskade det, så har jag också nu vågat ta med henne. Hon får sitta i sitt badkar och plaska på den där lägre nivån för fötterna. Där blir det inte alls varmt, så där klarar hon bra av att sitta.

img_1039-jpg

Hur har ni gjort med era små, när har ni vågat ta med dem i bastun? Sambon hade läst någon rekommendation på nätet där svenskarna rekommenderade att ta med barnen först då de är tillräckligt gamla för att själva förstå när de tycker det blir för varmt och kan gå ut, medan finnarna tyckte det var okej från 4-6månaders ålder, hahaha! En liten kulturkrock där.

Nu skall jag knäppa på en serie innan jag kilar i säng. Skulle gärna gå redan nu, men om man inte gör något avkopplande på kvällen känns det ju som om man inte gör något annat än sover, jobbar, äter, sover, jobbar, äter.. Så ja, jag skall pina mig igenom ett avsnitt. Har massvis av serier på hälft, men vet inte var jag slutat se på någon av dem. #Försuperjobbigt

You may also like

Inga kommentarer

  1. Vi har börjat ta med vår dotter nu då hon är 1,5 år och gör precis som ni, dvs hon får bada i badkaret på golvet.

  2. Vi har haft med barnen i bastun sen de varit ca 1år. De har suttit på nedre laven och plaskat med vatten, sen väter vi deras huvuden hela tiden och de har vattenflaskor med i bastun.

  3. Våra har varit med oss sedan de fyllt ett. Men oftast sitter de i badkaret i duschrummet utanför bastun. In i bastun vill de komma endast för korta stunder. Och det är fortsättningsvis så fast de är 2,5 och 3,5. Så våra badstunder tar typ en timme :-). En skön timme för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *