23.6.2015 – att träna rätt

Den här bloggen har fört mycket gott med sig genom tiderna. Det finns alltid någon läsare där ute som har svaren på mina frågor och som kan lite mer om det ena och det andra än jag kan. Likaså den här gången. Jag oroade ju mig lite om hur jag skall veta att jag tränar rätt nu efter graviditeten och då kontaktade Johanna mig och erbjöd sig att hjälpa. Johanna är personlig tränare på Me&Lyx och fixar både kostscheman och träningsprogram efter behov. Själv var jag inte intresserad av något kostschema, men efter att ha svarat på en del frågor över nätet fixade hon på nolltid ihop ett träningsprogram åt mig. Mitt program är alltså speciellt utformat för mig som nybliven mamma och uppdelat i tre olika program som sträcker sig över 12 veckor. Varje program skall alltså göras i fyra veckor.

Jag är nu inne på min andra vecka med del 1 av programmen. Jag kör programmet Johanna gav mig tre gånger i veckan och där emellan försöker jag få in lite extra träning för armar och ben. Löpningen har jag däremot helt lagt på is än så länge. Men det kommer jag nog att börja med så fort jag varit på eftergranskning och fått klartecken för det.

Fick även låna Olga Rönnbergs populära träningsbok för nyblivna mammor av Nina. Här hittar man ganska långt samma övningar som jag själv nu håller på med och väldigt bra beskrivningar om VARFÖR man bör undvika vissa typer av övningar tills man fått ordning på den inre muskulaturen. Väldigt nyttig för alla att läsa tror jag, inte endast nyblivna mammor.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *