29.6.2016 – Zmartaindex

-sponsrat inlägg-

Jag älskar att följa analyser och diagram för att se konkreta resultat i vad man gör, svart på vitt. Antagligen är det också just därför jag tycker såna här grejer är hysteriskt underhållande att testa.

Zmarta är egentligen en finansiell tjänst där man kan jämföra lån och räkna ut lånebelopp och lånetider etc, för att hitta de förmånligaste tjänsterna.  Men de har också lite lättsammare tjänster, som olika barometrar där man ”mäter tempen” på olika saker. Som den här till exempel. Ett sommarstadsindex som mäter var i Sverige man får mest semester för pengarna. Själv borde jag tydligen semestra i Tylösand i sommar för att fylla mina resekriterier bäst (vilka för tillfället främst är att det är barnvänligt). Eller så kan man gå till deras festivalindex för att se vilken festival man bör besöka i sommar. Mitt svar blev Summerburst (too late for that though, det har ju redan varit).

tylösandTylösand. Yepp, ser ut som ett ställe för mig.

MEN, min favorit barometer är helt klart utbildningsbarometern. Kan ej länka direkt till den, men gå in här och välj sedan utbildning. Där kan man kolla upp vilken utbildning som ger mest lön för investerad studietid. Har faktiskt aldrig tänkt på det från den aspekten förr, hur väl investerad själva studietiden är. Intressant! Eller så kan man bara kolla snittlönerna för diverse branscher. Det här gäller i och för sig Sverige, men man borde tydligen har läst juridik eller IT för att kunna få en hyfsad lön på kontot varje månad… Kanske inte för sent att sadla om än!?

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *