22.6.2015 – midsommarbakis

Fasiken, vad svårt det kan vara att sätta sig och plita ner några rader efter flera dagars bloggpaus. Vanligtvis dansar fingrarna över tangentbordet och texten kopieras raka vägen från huvudet till tangenterna. Men nu. Nu känns det bara så sakelis segt. Vet inte om det är fingrarna som blivit förlamade eller hjärnan som slutat tänka.

Vi firade i alla fall hela midsommarhelgen ute på en stuga i Porkala. Det var meningen att vi skulle komma hem därifrån på lördagen, men det slutade med att vi stannade till söndagen ändå. Och även om jag varken druckit eller vakat så var jag helt finito när vi kom hem igår på dagen! Tack Minou som sov i ett sträck mellan 00-05 inatt.

IMG_0579

Midsommarvädret var som vanligt inte det bästa, men vi lyckades ha en riktigt fin midsommar ändå. Värdarna passade upp oss gäster som kungar med 3-rätters middag båda dagarna och mumsig frukost + lunch där emellan. Så vi har faktiskt bara fått slappna av hela helgen. Fint så, för nu blir det fullt upp med dop förberedelser resten av veckan.

På lördag kommer vi att hålla Minous dop här hemma och innan dess skall huset städas och gården trimmas. Vi kommer att hålla till utomhus bara vädret tillåter så tält skall slås upp, gräsmattan skall klippas och utemöblerna tvättas/målas. Och så skall det förstås fixas en massa ätbart. Vi kommer att bli runt 20 personer på själva dopet på dagen, och ungefär lika många till på kvällen då vi bjudit in kompisar. Pjuh! Jag kommer att få ligga i. I såna här lägen skulle det vara trevligt med en man som inte jobbar på andra sidan potten.

 

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *