22.5.2020 – Långhelg

Vad skönt med Kristihimmelfärdsdag och förlängt veckoslut. Jag jobbar inte på fredagar, så i och med att torsdagen var ledig kunde vi komma ut till stugan redan på torsdag förmiddag. Sambon har visserligen suttit i bastustugan och jobbat, men han kan lika bra sköta sitt jobb härifrån som hemifrån. Själv behöver jag stor datorskärm och sitter därmed hellre bekvämt där hemma och jobbar. Dessutom vill jag helst inte blanda ihop det här stället med jobb. När jag är här är jag LEDIG. Därför åker jag hellre hem i veckorna och jobbar för att sedan stänga ner datorn helt och tillbringa fritiden här ute.

Så här såg stugan ut för två veckor sedan, då behandlade vi taket. Minns ni? En vecka senare, alltså förra helgen, såg det ut så här.

Igår installerade vi en spis inne i stugan också. Vi har tidigare pratat om att det eventuellt kunde vara skönt med en, det ger ju så mycket skönare värme än vad elbatterierna gör. För att inte tala om ett himla mysigt sken! Och sambon är härlig på det viset att får han ett infall om vad som skall göras så funderar han inte, utan skrider till verket direkt. Så förra helgen när det blev tal om det igen så beställde han en spis och nu är den redan (nästan) på plats.

Det här är också orsaken till att stugterrassen plötsligt blev förstorad över en helg. Vi har nämligen beställt inglasning som skall ge oss ett extra rum på ändan av huset. Planen är att det skall bli en matsal. Tänker mig långbord där man kan sitta med tända ljus och sippra på ett glas vin med kompisar mitt i natten när barnen lagt sig. Myyyys. Enda problemet är väl bara att jag är lite dålig på det här med vin. Tog ut en vindunk till påsken och jag har inte ens fått den öppnad än, hahaha!

 

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *