21.12.2014 – Svar på frågestunden

Ni var tydligen inte alls så frågesugna som jag trodde. Men skönt för mig, haha, så behöver jag inte lägga ned så mycket tid på att besvara! Här kommer svaren på era några frågor i alla fall.

 

Har det redan fixat sig med din butik sen under din mammaledighet? Det måste ju vara lite extra mycket att pussla ihop med ett eget företag.

Nej, det har inte alls fixat sig än, på något plan. Jag hoppas såklart att jag ska kunna fortsätta hålla butiken öppen genom att anställa någon, men som läget ser ut idag så kommer det att bli tight. Jag lyfter själv knappt någon lön alls, så att kunna betala full lön åt någon känns ganska knepigt. Jag har dock 2-3 månader på mig att lösa detta ännu, så jag hoppas det reder upp sig.

 

Tycker mig minnas att du i ett inlägg under hösten berättade att ni planerar att lägga upp ert hus till försäljning. Vart tänkte ni flytta?

Ja, huset ligger uppe till försäljning, men vi har nog inte planerat vart vi skulle flytta ifall det skulle bli sålt (eftersom vi inte tror det kommer att bli det på länge). Jag försöker ju dra lite mot Karis eftersom jag har jobbet där, medan han gärna vill bo kvar i Ekenäs. Men vi får se, det är nog sist och slutligen där vi hittar ett hus vi gillar som avgör tror jag. Vi trivs dock väldigt bra i vårt hus, så vi har ingen panik bort!

 

Jag undrar om ni redan börjat diskutera namn till flickan. Om inte, har jag en massa tips :).

Vi har diskuterat, ja! Men inte kommit fram till något som båda gillar. Så tips, JA TACK 🙂

 

Var graviditeten länge planerad? Hur visste du i så fall att det är dags att prova bli gravid? Vilka platser skall man absolut besöka i Ekenäs, vintertid och sommartid? 🙂

Njaa, länge vet jag inte om man kan säga. Vi hade nog talat om barn ett tag, men från det att vi bestämde att jag skulle sluta äta p-piller så gick det väldigt fort! Typ två veckor, haha! När det är dags är nog alltid svårt att avgöra tror jag. Tror man aldrig kommer att känna att nu är det perfekt tid för barn. Alltid står pengar, jobb eller studier i vägen känns det som. I mitt fall är det ju jobbet som är största problemet nu, annars är tidpunkten perfekt.

Oj, platser att besöka i Ekenäs… Svår fråga, man blir väl lite blind för sånt och turistar tyvärr sällan i sin egen hemstad. Vintertid tycker jag faktiskt inte det finns något speciellt man bör se i Ekenäs. Gamla stan är ju alltid mysig att traska i med sina smala gränder och gamla trähus. Sommartid tror jag hela stan och delen nere vid stranden gör sitt, det är stämningen man kommer för. Uteserveringarna vid vattnet är alltid fina att sitta på och har man tillgång till båt tycker jag man skall åka ut i skärgården och äta på alla mysiga sommarserveringar som finns där. Predium, Sandnäsudd, Villa Kosthåll etc… Har man lust att ta en promenad i naturen kan Ramsholmen också vara värd ett besök. Där är oftast väldigt vackert, men finast är det kanske på våren då vitsipporna blommar. Det får väl helt enkelt vara mina tips, okulturell som jag är!

 

Har huset blivit sålt?

Nej, det har inte blivit sålt och kommer knappast att bli det heller i dessa dåliga tider. Det ligger egentligen uppe till försäljning endast pga att det var killens plan från början med huset. Vi har dock ingen panik därifrån, så det får ta den tid det tar att sälja det.

 

You may also like

Inga kommentarer

  1. Hoppas verkligen att det dyker upp någon lösning så du kan hålla kvar din butik. Du har säkert satt in en hel del arbete där. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *