20.1.2014 – Le Kitchen

Ni önskade er mera hem & inredning här på bloggen och det har jag ju mer än nog att dela med mig av eftersom vi bor i ett renoveringsprojekt. En stor del börjar vara fixat nu, men det största invändiga projektet som återstår är köket. Eller grejen är att vi inte riktigt vet hur stort projekt vi skall göra av det? Skall vi totalrenovera eller bara göra lätta ytrenoveringar som inte blir så dyra.
 
 
Golvet målade killen vitt under jullovet, men annars är köket alltså orört. Tidigare var golvet vanlig träfärg, som skåpen typ. Mycket trä i detta kök som ni ser. Usch usch. Träfärgen skall bort.
 
 
Fast trä färgen kan jag ändå stå ut med. Det som stör mig mest är utrymmesbristen! Som ni ser finns det inte mycket arbetsytor. Vilket i sin tur gör att det inte är särskilt motiverande att stå och laga mat…
Så ett renoveringsalternativ är att bara måla skåpen och byta arbetsbänkarna + lägga till mer arbetsyta där under vägghyllan.
Andra alternativet är att riva alltihopa. Lägga nya tapeter, dra ner spännpappret i taket och se om det gömmer sig fin träpanel där under samt ta en helt ny köksinredning med annan planlösning.
 
 
 
Ett annat miniprojekt som är på hälft är matbordsgruppen som vi plockade ur svärföräldrarnas garage. Har fått bordet målat, men ännu väntar stolarna på lite ny färg och ny beklädnad till sittdynorna. Önskar mig något fint randigt tyg i gammaldags stil, men har lite beslutsångest angående färgerna eftersom jag ännu inte vet vad som skall ske med köket.
 
 
 
 

You may also like

Inga kommentarer

 1. Så fint ni har inrett hyllorna i köket med snygga burkar och glas. Det ger ett ombonat och välkomnande intryck 🙂

  Svar:
  Tack Heléna 🙂 Ja, hyllan gillar jag, skulle bara måla den vit om det blir renoveringsalternativ ett. Tycker också det ser mysigt ut med lite plåtburkar och annat "skräp" som kan står framme 🙂

  Linda

 2. jag tycker att måla skåpen och byt tapeter. det sku räcka, om det går att byta tapeter utan att riva alla skåp?

  Svar:
  Nog kan man ju tapetsera runt skåpen jo!

  Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *