2.10.2015 – Att lysa upp vardagen

Egentligen fick jag som uppdrag av killen att se på utebelysning till gården. Vi har ett par lampor på själva gårdsplätten, men trappgången till huset är så mörk den här tiden på året så det är ett under att inte någon trillat och slagit ihjäl sig än. Men nåjo… Ni vet ju hur det går när man skall se på något speciellt. Man hittar en massa annat fint som man så mycket hellre skulle vilja ha! Som nya taklampor inomhus.

Det finns två rum i vårt hus som jag akut skulle vilja byta ut takbelysningen i. Det är vår lilla ”mellantambur” som öppnar upp till vardagsrummet åt ena hållet och köket åt andra hållet, då man kommer in från tamburen. Det andra är också en typ av mellanrum som leder in till toaletten åt ena hållet och hjälpköket åt andra. I båda de här rummen har det lämnats kvar provisoriska lampor som lagts dit under renoveringsskedet. De här rummen har inga möbler eller annat som drar uppmärksamhet till sig, så här känner jag att det vore extra viktigt med vacker belysning. Och så ramlade jag över de här (medan han tror jag letar efter utelampor). Helt perfekta! Enkla. Och vackra. Men jag vet exakt vad han kommer att säga då jag visar dem. ”Allt för moderna för vårt hus!” Suck… Om de ändå kunde förstå det här med att blanda stilar, de där männen…

Pictures4

Oh well. Tillbaka till utebelysningen. Men kanske jag smyger in en sån här glödlampa i varukorgen utan att han märker det, hehe. Lamporna (och bilderna) kommer förresten från Belysningsdesign.se.

 

You may also like

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *