19.2.2015 – Tips, tack

Eftersom vi fortfarande har kvar av julklappspengarna som mamma och pappa sponsrade med till barnvagn så har jag kommit fram till att de skall läggas på ett babyskydd. Skulle har fått ett begagnat av min fina vän Elin, men man får väl ändå tänka att det kanske skall komma en till bebis om något år, så då kan vi ju lika gärna köpa ett nytt nu och sedan använda samma. Frågan är nu vilket jag skall välja. Har siktat in mig på två olika som jag tycker har bra pris och ser snygga och bekväma ut.

AxkidDet första är från Axkid. Ett märke jag inte alls känner till, men skall tydligen vara svenskt? Stolen jag sett på har i alla fall ett tillhörande Isofix och lär skall väga about 3,5kg. Stort plus, jag vill ha en lätt stol som går enkelt att bära med sig! Pris: 132,90€

brio-turvakaukalo-primo-harmaa-mustaDen andra är en Brio som jag ju vet är ett lite kändare och populärare märke. Det betyder ju att det borde vara en bra stol? Den har inget medföljande Isofix, men eftersom Elins stol är en Brio så kan jag använda hennes Isofix (för visst har Brio typ samma till alla sina modeller?) till denna. Brion väger runt 3,8kg har jag läst någonstans, så en lättviktare den också. Pris: 109€

Nu är frågan: vilken är ett bättre alternativ?

 

You may also like

Inga kommentarer

 1. Åååh, den här frågan ger även mig lite lätt ångest. Vi hade funderat köpa en Britax babysafe plus II då den fått fina testresultat, men nu har jag börjat tänka om eftersom en del tester utförts 2011 och jag antar att det ändå är samma stol nu som då?

  1. Ja jag har faktiskt inte heller någon aning..! Men jag antar att alla stolar som säljs oberoende borde vara säkra och godkända, vilket ju är det viktigaste. Men när det kommer till bekvämlighet och sånt så vet jag inte vad man ska lita på 😊 men Britax lär ju också vara bra märke!

 2. Vi har Brio Go, men det är mest för att den går att klicka fast i barnvagnen också 🙂 Busenkelt! Gillade också den annars förstås, haha. Brio Primo ska vara bra o trygg har jag hört av många då vi funtsade på vår bilstol! 🙂

  1. Tror båda dom här skall gå att lägga på barnvagnen också om man köper någon mellangrej/adapter till.. Men det har jag inte riktigt satt mig in i än 😊 den här brion är ju just en primo (fast det kanske du visste om du läst på!), och den känns nog som ett tryggt val.

 3. Vi har varit nöjda med vårt brio primo babyskydd. Enkel att klicka fast på vagnen som även den ära av brio.

 4. Kolla först att det finns adaptrar till er vagn för det babyskydd du vill ha! Det tyckte jag iaf var jättepraktiskt att kunna klicka på stommen på vagnen när babyn sov och man var i butiken och så 🙂 Själva har vi haft Britax babysafe och varit nöjda. Lånat av en vän och nu får vi låna det igen när Tvåan kommer 🙂 Perfekt då man inte använder det mer än max 8 mån ändå 🙂

 5. Vi har också varit nöjda med vår Brio Primo. Isofixen är verkligen en räddare, så enkelt! Med bältet är det nog lite knöligt tycker jag men nog gick det också bra i andra bilen som vi ändå inte använde lika ofta. När bebin blir lite större känns det mera som om bältet kommer i vägen när man har fast den med det.

 6. Nu hat vi inte haft en brio primo, men jag tycker den har verkat klumpig. Har en bekant som har haft en sådan nämligen. Själv hade vi en graco logico s (typ en sådan här: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Turvakaukalot/Graco-Logico-S,-Musta.html ) den var vi nöjda med. Men om ni hade en emmaljunga vagn så kanske en emmaljunga vorde kul, så det matchar 😉 ( http://www.emmaljunga.com/fi/Turvaistuimet/First_Class0+base-1120.html )

  1. Ja, en Emmaljunga hade förstås passat bäst utseendemässigt, men tycker det är lite märkligt att man aldrig läser om Emmaljungas babyskydd någonstans… Betyder det att de inte är så bra kanske, med tanke på att vagnarna får så mycket uppmärksamhet?

   1. Hej!

    Vi har ett Emmaljunga babyskydd, och visst är det stiligt men uppfyller (enligt mig och vår erfarenhet) inga praktiska krav. Skyddet i sig själv är väldigt tungt och otympligt att bära, babyn sitter väldigt upprättad och den känns lite ”gammelmodig” om man kan säga så. Säkerhetsmässigt tror jag dock att den uppfyller alla kraven.
    Men vi skaffade en maxi cosy till andra barnet (som vi kan klicka på resevagnen quinny) och har varit mycket nöjda 🙂

 7. Babyskydden är tunga och otympliga att bära så mitt tips är att köpa sådant som du kan klicka fast i vagnen eller om ni tänkt köpa resevagn så är det absolut smidigast att klicka fast i resevagnen. Maxicosi och Britax är antagligen dom två populäraste märkena för tillfället. Vi har en Britax och en Britax resevagn, man kan ta bort tyget och endast ha runkon i bilen. Alltid där och smidigt i butiker. På Autoliittos sidor hittar man de senaste testen.

  1. Ja alltså min plan är ju inte att bära omkring på det i onödan. Men ibland om man t.ex inte orkar släpa vagnen med sig och bara vill ta stolen med sig in någonstans så skulle det ju vara smidigast med en som väger lite och är någotlunda tymplig att bära… Har sån beslutsångest nu 🙂

 8. Vi har köpt Brio Primo + isofix bas för ca. 150€, gillar den och tycker den känns stabil och bra även om vi inte ännu har fått användning för den. Vi kommer också att köpa en Emmaljunga vagn men har ingen större koll på om det finns en adapter som passar ihop med dessa två eftersom jag känner att vi inte kommer ha något större behov av att kunna klicka fast bilstolen i vagnen.

  1. Okej. Jag har läst på nu och det skall gå att fästa Brio Primon på Emmaljungan också, men det krävs två adaptrar! Lär vara lite jobbigt dock, men det går…

 9. Vi har en brio till våran brio go vagn som går att klicka på. Men, som någon annan påpekade, babyskydd med baby i är inte kul att bära på överhuvudtaget någon längre bit. I affären om barnet sover får man ta och ställa ner babyskyddet med babyn i vagnen och sedan handla mat i en korg…åtminstone gjorde jag så för jag orkar inte bära omkring på babyskyddet, det är otympligt och blir tungt. Så, ta det babyskyddet som ni får till ett bra pris och sedan är det väl alltid ett plus om man kan klicka på det på vagnen och ja, skaffa en bas, för man orkar inte hålla på med bältet varje gång 🙂

 10. Hej! Vi hade brio primo till vår son. Vi var int så nöjda med babyskyddet eftersom pojken int trivdes så bra i det. Tror det berodde på att den blev på något sätt för rak i vår bil. Själva kvaliteten alltså bra, men passade egentligen int så bra i vår bil.. Plus att jag tyckte det var ganska trångt

 11. Absolut ska ni ha bas till babyskyddet, oberoende vilket märke ni väljer. Förstås helst fastsatt med isofix, men att fästa basen med bälte fungerar också. Att enbart ha babyskyddet, och fästa det med bälte vareviga gång i köld och ösregn och storm och brådska är verkligen ingen höjdare.
  Till första barnet hade vi Brio Primo och till andra först samma Brio men senare ett MaxiCosi Cabriofix. Gillade Maxicosin mycket bättre, det var lättare att bära, barnet trivdes mycket bättre i det, och det passar till mycket fler vagnar.
  Axkid har jag hört mycket gott om, och det är framför allt ett väldigt förmånligt alternativ. Men håller med någon här ovan, det viktigaste är att babyskyddet passar till de vagnar man tänkt använda.
  Säkerheten är lika god på alla babyskydd, så länge de inte är äldre än fem år (plasten stelnar och föråldras pga. stötar då man bär skyddet, och stora temperaturskillnader i bil och inomhus) eller köpta på Biltema…

 12. Vi hade en Brio med isofix för 5 år sedan, men sålde bort den eftersom vi inte var nöjda. Killen var nämligen för stor att rymmas i den redan när han var 6-7 månader, medan jag avundsjukt tittade på andra mammor som bar sina bebisar i rymligare skydd upp till 1 år! Så, nu denna gång har vi köpt en Maxi Cosi +isofix istället och jag hoppas denna bebis ryms i skyddet fram tills 1 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *