18.4.2020 – det tyngsta med att vara isolerad

Som en person som behöver och uppskattar tid för sig själv är coronan ibland väldigt påfrestande. How so? Tänker många av er säkert nu. Nu om någonsin är man väl ensam då man inte träffas och umgås med andra människor. Men nej, riktigt så är det ju inte. Jag har mina barn omkring mig 24/7 just nu, och även om jag älskar dem till månen och tillbaka så är det påfrestande ibland. De är där när jag jobbar, de är där när jag är ledig. Vad jag än gör så är de där. De är inte heller vana att umgås tillsammans dygnet runt, sju dagar i veckan, så det är säkert påfrestande för dem också. Det blir många strider att tackla varje dag. Många gånger att trösta. Många gånger att skälla. Så ja, det är TUNGT. Att inte få den där välbehövda ensamma stunden nu som då. När jag ställde några intervjufrågor som tvinnar på Facebook till Minou här om dagen så svarade hon sluta på frågan om vad mamma ofta säger till henne. Det säger väl rätt så mycket om situationen, och det gör mig lite ledsen att få det så där i klartext. Kastad rakt i ansiktet på en.

Är vi inte två föräldrar då? Ja, visst är vi det. Men jag är alltid den som haft mera hand om barnen (vilket blir naturligt då jag vanligtvis är ensam med dem i veckorna), så det är självklart mig de kommer till då de är ledsna. Mig de kommer till och skvallrar då den andra gör något dumt. Mig de kommer till om de vill ha nåt att äta/dricka. Det betyder också att det oftast är jag som tar ut och ”rastar” dem. Går till parken med dem, cyklar med dem etc. Därför faller det inte sambon naturligt att klä på dem och bara ta med dem ut, bort från huset, så att jag får tid för mig själv. Han har helt enkelt aldrig behövt göra det. Så ja, visst är det tungt att vara isolerad. Men kanske inte alltid av de sociala orsaker som alla andra pratar om.

Som tur finns det också en hel massa guldkanter med att få vara tillsammans så mycket, och de väger ju i slutändan upp allt det negativa ❤️

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *