18.4.2017 – Gravidstatus

Nu händer det grejer med den här magen alltså. Den sväller! Eller fortfarande så känns den väldigt olika från dag till dag. Ibland känner jag mig enorm, och ibland hur smidig som helst. Det beror mycket på vad jag har på mig för kläder också. Med den här amnings-tishan känner jag mig till exempel väldigt stor. Kanske det är ränderna som gör det.

IMG_6177

Hade rådgivning förra torsdagen och var då i v.24+0. Då mättes livmoderbottenshöjden till 21cm vilket låg exakt på kurvan, om man nu strävar efter att följa den. Hade en total viktökning på 2,2kg sedan första invägningen. Det betyder dryga 3kg från min normalvikt. Hb-värdet hade jag nu fått upp till 108, så det är ju på väg åt rätt håll men fortfarande lite för lågt.  Babyns hjärtljud var också bra, så allt verkar väl vara frid och fröjd för tillfället! Hoppas det fortsätter så.

Det hade varit intressant att jämföra alla värden och tal exakt med förra graviditeten, men som det råkat sig nu så har rådgivningsbesöken skett i helt olika veckor. Nästa besök borde dock infalla i v.28+1, och det kan jag sedan jämföra med besöket då jag var i v.27+5 med Minou. Då skiljer det bara tre dagar. Ska bli spännande att se skillnaderna där!

IMG_6176

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *