17.3.2015 – vårt fantastiska skattesystem

Det blev ett jäkla ståhej om det här med att Karl Fazer flyr landet på grund av arvskatten. Jag fattar inte, vem är förvånad egentligen? Det är ju helt sinnessjukt hur finska staten suger åt sig alla pengar de bara kan komma över från oss medborgare, så jag tycker han gör helt rätt i att packa ihop familjen och ta båten över till andra sidan potten. För ja, det behövs inte mer än så. Sverige har slopat arvskatten för länge sedan och de ser inte ut att vara i någon värre ekonomisk nöd än Finland för det.

Nu kommer ni antagligen att börja jomsa om att ni gärna betalar skatt för att få hålla kvar det fina hälsovårdssystemet vi har och gratis skolgång etc. JA! Det gör jag också. Men detta är något alla medborgare betalar för från sina löner varje månad, så det här är inte något som kommer att lida även om Finland ser över alla andra idiot-skatter som de lyckats trolla fram. 

Jag ser det endast som en enda stor förlust att både familjer och företag flyttar härifrån på grund av ett skattesystem som man inte har råd att leva med. Tänk så många fler skattebetalare vi skulle kunna ha kvar här i landet om vi bara hade lite humanare skatter! Mera företag, mera arbetsgivare, mindre arbetslöshet, större konsumtion. Och som sagt, flera invånare = flera skattebetalare.

Vad är dessutom logiken i att skatta på något som ens förfäder jobbat/förtjänat ihop OCH REDAN SKATTAT PÅ!? VAH? Jag kanske är totalt bombad nu och inte alls vet vad jag snackar om, men upplys mig gärna då. Jag har ändå drivit företag i över två år nu och redan insett att staten gör det så gott som omöjligt för småföretagare att nå framgång. Så jag vill gärna förstå varför våra skatteregler är som de är.

You may also like

Inga kommentarer

  1. Jag håller med, förstår mig inte på att skatta samma pengar flera gånger, är lite nyfiken på hur många gånger det teoretiskt sett går att beskatta samma pengar, om man tänker inkomst, arv, pension etc, någon som vet…? Är man riktigt snorrik kan man väl istället välja att frivilligt dela med sig lite, och till de organisationer/på det sätt man själv vill.

  2. Håller fullständigt med dig Linda! Som småföretagare är det verkligen inte lätt med de skyhöga skatterna! Helst ska du inte göra någon vinst överhuvudtaget för det tar dom med 😉

  3. Håller med dig. Jag har eget företag och pengarna går största delen till skaten. skolorna behöver inte vara grattis. Jag har ett barn helst betalar för mitt barn skolan
    ännu att betala massor med pengar till skatten och dom som har mera barn få grattis. Det är orättvis.

  4. Jag tycker oxå man drar in skattepengar på fel ställen. Sjukt svårt för just småföretagare! Det slutar ju med att folk jobbar svart istället och smyger undan skatterna, vilket ju inte heller är bra, men förståeligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *