17.12.2015 – Känslan att andas igen

Nu har allting äntligen lugnat ner sig lite och jag känner att jag kan börja andas igen. Och vad skönt det är! Att andas menar jag. Känns som en tung sten lyfts bort ur ens mage. Nu skall jag försöka hitta lite (jul)ro och försöka hålla pulsen på lite lägre nivå än den varit de senaste månaderna.

IMG_3811

Idag är jag hemma med en febrig Minou. Stackaren hade en riktigt kämpig natt. Var upp och bytte bajsblöja vid 5-tiden och märkte att hon var väldigt varm. Tempen visade dock ”bara” 37,6 så det anses väl egentligen som stegring? Små barn har ju en lite högre kroppstemperatur än oss vuxna normalt. Synd är det om henne hur som helst, min trollunge.

IMG_3808

Egentligen skulle hon åka till sin farmor & farfar i eftermiddag, så jag kunde åka till våningen och hjälpa sambon med renoveringen lite grann. Men jag får nog höra om farmor kan komma hit istället. Hur är det förresten med febriga barn, ska man hellre hålla dem inomhus eller kan de sova sina dagssömner ute i vagnen som vanligt trots stegring/feber?

You may also like

Inga kommentarer

  1. Hos läkare har jag fått veta att febriga små barn kan sova ute som vanligt (skulle inte göra det om febern var hög själv). Större barn ska inte springa ute o svettas, sa de till oss. Ganska självklart.

  2. Frisk luft är bra för små. Om man har väldigt hög dvs 39/40 då är det bra att som förälder ha koll på att det inte uppstår kramper. Så då skulle jag inte föra ut pga kontroll. Men lite temp är nemas problemas. Och när man är sjuk, så har aldrig friskluft gjort en sämre, tvärtom är det bra att andas lite friskt 😊

  3. Skönt Linda, beslut är alltid det svåraste. Det verkar som du gjort rätt beslut o får andas lite nu. Kämpa på! Och sköt om den lilla sjuklingen<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *