17.1.2015 – babyshopping

Igår var en historisk dag kan man nästan säga. Jag köpte mina första babykläder (till eget barn). Tog nämligen Elin under armen när hon slutade jobbet och drog iväg på shoppingäventyr. Först ut var ett stopp hos Danni, som hade en hel massa söta babykläder på väg till loppis. Vi fick förtur på dem och grävde ut alla guldkorn vi ville ha därifrån. Kom hem med en hel stor Ikea påse, fylld av härliga miniplagg!

image

 

image

Efter att har fyndat babykläder till löjligt bra priser gjorde vi ett stopp på Ikea. Måste först och främst bara påpeka hur skönt det var att gå där när det inte var fullt med människor som trängs och stressar i gångarna (aka lördags-Ikea besök), och att ha sällskap av en kvinna istället för en otålig sambo. Nåja. Också där blev det mest baby-relaterat stuff som hamnade i shoppingbagen. Påslakan, dynvar, underlakan, kiss-skydd samt täcke och dyna till babysängen. Plus ljus, en vas, en bordsspegel och några små krukor till på det. Mycket nöjd med min shoppingdag! Nu skall jag försöka klura ut var det är smidigast för oss att förvara allt. Även om bebisen kommer att sova på övre våningen med oss känner jag att klädbytena oftast kanske kommer att ske i nedre våningen, i samband med blöjbyten? Så, i hjälpköket kanske? Vad säger ni, var klär ni oftast på era små?

image

You may also like

Inga kommentarer

 1. Vi förvarar bebiskläderna i grovköket i skåpet ovanför skötbordet. Skötbordet är förövrigt ett Pikku Pia underlag som ligger på bänken i grovköket. Bra lösning här vi oss! 😊

  1. Ja, sån lösning har jag också tänkt mig. Att bara ha ett underlag som får fungera för blöjbytena eftersom jag inte känner att det finns något passligt ställe för ett skötbord. Så det låter nästan som den mest vettiga lösningen även hos oss, att ha kläderna någonstans på samma ställe!

 2. Här hos oss så har vi ett skötbord på övervåningen och ett på nedervåningen. Allt för att slippa springa extra i trapporna med blöjbyten, speciellt den första tiden. Kläderna förvarar vi på övervåningen i Alexandras blivande rum och jag tycker det har fungerat bra för oss för jag har nästan alltid morgontvättat och klätt på henne innan vi har gått ner på morgonen.😊

  1. Jag funderar också på om man borde ha ett skilt ställe på övre våningen for nattliga blöjbyten, men känner inte riktigt att det finns plats för ett stort skötbord… Dessutom har vi bara en mini-wc på övre våningen, där jag helst undviker tvätt. Så vi har inte riktigt samma förutsättningar där som er tror jag!

   1. Vi hade bara ett billigt underlag från ikea på golvet uppe. Går bra då det ändå it används många månader!

 3. Vi har ”skötbordet” underlaget i badrummet. Så nära vattenkranen som möjligt när det skall tvättas små bajsbakar 😉 Kläderna har vi sen skillt i ett annat rum. Smidigast skulle ju vara att ha dem nära till hands, men när det är dåligt med utrymme i lägenheten så blev lösningen denna.

  1. Vi har ju kran i hjälpköket, och sedan duschrummet precis intill, så det blir lätt att flytta sig där emellan vid stora bajskalas 😄

 4. Vi hade en mjuk underlag på hjälpkökets arbetsbord och kläder/ spytrasor i ett av hjälpkökets skåp… täcke finns i mammalådan om man tar emot den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *