16.3.2020 – Från kort till långt på några minuter

För en som klipper håret en gång i året (ja, pratar om mig själv nu) är det inte så himla stor variation i frisyrerna. På hösten då jag klipper mig kör jag på en längre page. Sedan växer håret ut under vintern, våren och sommaren och följande höst när jag hunnit odla fram ett ganska långt svall putsar jag upp det igen. Låter ju bedrövligt, men så är det. Jag vet inte riktigt varför det blivit så här, men jag antar att det är för att jag varken har eller vill lägga ner tid på att stå och fixa mitt hår varje morgon. Därför slutar det oftast med att jag slänger upp det i en svans, så här.

Däremot vill jag gärna fixa till håret lite extra om jag skall iväg på nåt speciellt evenemang. Jag har aldrig prövat på löshår –bortsett från det där katastrofala experimentet med limpistol i skolan för drygt 10år sen- men är väldigt sugen på att beställa såna här Clip On som jag enkelt skulle kunna lägga i själv då jag känner för det. Det skulle vara så nice att bara kunna fuska till sig ett mäktigt svall på några ögpnblick. Antar dessutom att kvalitén gått lite framåt sen jag experimenterade med lim.

Nu är jag i det där mellanstadiet med mitt hår. Det är varken en lång page eller ett långt svall. Topparna ser mest ut som en torr rishög nu när jag tittar närmare på det. Egentligen är det en längd jag trivs ganska bra med och med hjälp av lite olja och hårinpackningar skulle det säkert kunna se riktigt fint och välmående ut. Och då kunde det faktiskt vara en alldeles perfekt längd att hålla sitt egna hår i, för att sedan komplettera med lite löshår nu som då när man vill känna sig extra fin.

Jag beundrar verkligen människor som orkar lägga ner tid på sitt hår varje dag. För visst är det så att håret kan ändra hela ens utseende och intrycket man ger av sig själv. Liksom med smink. Jag tycker inte man behöver ha så mycket synligt spackel i fejset, med en fin bas kommer man långt. Lite samma känner jag att det är med håret. Så jag ska göra mitt yttersta för att ge mitt hår lite mer kärlek framöver.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *