16.3.2016 – imorgon händer det

Minns ni att jag bloggade från ett väntrum i Helsingfors för en dryg månad sedan, dagen innan vi åkte iväg på resa? Inte? Jag berättade aldrig vad jag egentligen gjorde där, men nu är det i alla fall dags att slå slag i saken. Jag skall lägga tandställning! Ja, ni läste helt rätt. Jag har länge stört mig på mina tänder och velat snygga till dem, och nu är det dags. Det känns som ett bra tillfälle att göra det nu då jag är hemma med Minou. Tyckte dessutom det skulle bli en perfekt 30-års present, så både föräldrarna och sambon har lovat bidra lite.

Imorgon sker det alltså. Behöver jag säga att jag är nervös?

image

You may also like

Inga kommentarer

 1. Hej Linda, det ar Mixi (hon som bor i Oz ), tror aldrig jag har kommenterat forut men nu ville jag skicka pepp till dig :). Har sjalv haft min tandstallning just over ett ar och ar sa glad att jag bestamde mig att gora det!
  Dom forsta veckorna var super sjuka men sen blir det battre, lycka till!

  1. Hej Mixi! Tack för peppen, den behövs! 😊 det här är någon variant som bara ska sitta i 4-6 månader, men det är såklart isättningen jag är mest nervös för. Kommer att göra så oooont! 😁

 2. Jag har samma problem just nu, har för trångt i nedre käken (vilket gör att jag gnisslar tänder nattetid). Min tandläkare pratade senast om tandställning för att få bukt på spänningen. Har så jävla ont i ibland. Berätta gärna hur det går, om det gör hemskt ont i början!

  Ps. Tack för den jättejättejättefina jackan! Matheo har ett projekt på G till dig här hemma, den blev lite på hälft när vi for på resa. Men håll ut! 🙂

  1. Jag ska göra med nån med som gör att jag bara behöver ha i den 4-6 månader, känns överkomligt! Men mest rädd är jag ju nog över hur ont det ska göra! 😳
   Vad spännande, hälsa att jag väntar ivrigt på att se vad det är! 😊

 3. Jag har exakt samma läge som du, stört mej på mina tänder i evigheter o dessutom hemma med sonen i typ 1 år ännu. Så gjorde slag i saken o la in tandställningen för typ 3 månader sen (ska ha den typ 1 år). Är supernöjd över beslutet o har betydligt mindre problem med ställningen än vad ja trodde på flrhand (både att den inte gör särdeles ont o oxå utseendemässigt). Så hejaheja, du fixar det galant!

  1. Åh, vad roligt att höra! Får jag fråga vilken typ av tandställning det är? Är det typ sån där metallräls som man hade förr i tiden, eller någon mindre synlig?

 4. Här är oxå en nybliven 29-åring som på måndagen fick tandställning 🙂
  Min är på nedre käken, metallfärgad ”räls”, jag oroade mig oxå väldigt mycket att det skulle göra ont och se ”hemskt” ut, men det har visat sig att jag oroade mig helt i onödan, nu när jag har vant mig med den stör den inte alls + att den inte ens syns när jag pratar! När min snart 4-åriga dotter såg den utbrast hon ” Åh, mamma så fiiin du är när du har sådär mycket glitter på tänderna”, och som det heter på finska: totuus tulee lapsen suusta!

  1. Ja, kan tänka mig att nedre raden är enklare att vänja sig med, den ändrar ju inte så mycket på utseendet då den hålls gömd. Just nu känns det inte alls nåt vidare för mig, tycker den syns så himla bra! Men man vänjer sig säkert efter några dagar 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *