16.12.2014 – magen v.21

Här i Raasepori kikar solen fram idag (känslan av sol alltså!) så jag tog tillfället i akt och gick ut för en nypa frisk luft i förmiddags, då jag inte behövde vara på jobbet förrän kl.13. Insåg ganska snabbt att det inte skulle bli någon powerwalk dock. Halt som sjutton. Så det blev bara ett sakta lunkande i en halv timme ungefär, och ändå var jag nära att flyga på näsa flera gånger. Säkrast för en klumpeduns att hålla sig inomhus tror jag, både för egen säkerhets skull och för lill-sessan.

Imorgon går jag in i vecka 22 (20+6 idag). Magen kan variera väldigt mycket från dag till dag känns det som, men i regel är den fortfarande rätt så obefintlig. Här har vi morgonmagen idag.

image

image

You may also like

Inga kommentarer

 1. Nu börjar det ju faktiskt synas lite grann ☺️ Skall bli härligt att snart få gratta dig i ”real life” 😊 Kram

  1. Jo, och på kvällarna syns det oftast bättre ännu. Men när jag jängör med andra i motsvarande veckor så är jag nog ganska ”liten” ändå.. 😊 ja vi ses snart! Kram

  1. Jag fattade inte heller alls innan 🙂 men alltså idag ännu är jag i vecka 21, imorgon går jag in i 22. Jag är i vecka 21 när jag är 20+6 eftersom jag då varit gravid i 20 hela veckor och sex dagar. Jag är alltså inne i tjugoförsta veckan då. Fattar du?

 2. Haha! Är det sant det? 😂 där ser man så olika det kan vara! Kikade just in på bloggen ”Att vara någons fru” också, hon och jag är exakt lika långt (eller jag några dagar längre) och det är en jäkla skillnad! Hon har iofs ett barn från tidigare.

 3. Hur stor magen är beror ju på många olika faktorer, t.ex. om man har livmodern längre mot magen eller mot ryggen och om moderkakan är i bakväggen eller framväggen. Då jag väntade mitt första barn kommenterade speciellt äldre kvinnor hela tiden på hur liten mage jag hade. Började efter en tid kännas störande eftersom det var nästan som om de hade sagt att allt nog inte är riktigt normalt.

  1. Ja, det är ju mycket som inverkar där! Tycker vara det är så intressant då fostren ändå borde vara ungfår lika stora, hur det kan synas så bra på vissa och lite på andra. Men man får nog vara glad för den mage man har bara, viktigast är ju att allt är bra på insidan! 🙂

 4. Jag hade just precis beställt mat på en restaurang då jag såg ett par jag kände. Kvinnan halvskrek ”herreguuuud så stooor du är!! Sådär stor är ju int ens alla då de far in o föda”!!
  Jahaa, tack sa jag! Vad skulle jag säga! Avbeställa min mat och sluta äta kändes det som.
  Alla sa stup i kvarten att ooojjj så stooor! Det var inte kul. Jag började ju fundera om allt var riktigt okej.

  Vet inte om det har någon skillnad med att vi väntade barn innan och hade missfall i v.12 någon dag innan första ultran.
  Men nu har jag lärt mig att det finns magar i alla de former o storlekar. Inte ser ju någon lik ut den andra annars kroppsligt heller, så ganska logiskt😊

  1. Ja usch, sånt är ju inte heller kul! Säkert har missfallet gjort att det kanske syntes tidigare andra gången åt dig också, då har ju magmusklerna kanske hunnit börja släppa till viss del från första gången liksom.. Tråkigt att ni hade ett missfall, hur länge tog det sedan innan du blev gravid på nytt?

   1. Det var en lång kamp. Det var en måndag jag kände att allt inte stod rätt till. Åkte från jobbet till lojo bb( jobbar i Lojo).
    Konstaterades tuulimuna, en fortfående graviditet med moderkaka och fostervatten men inget mer. Fick piller hem, såna piller som sätter igång förlossning. Det var en grym kväll/natt😥
    Inte nog med det, det visades senare på ultran att allt inte var borta.
    Då blev det senare bedsövning och skrapning.
    Innan jag fick mensen tillbaka tog det ju sin tid(vet inte riktigt). Men efter att allt kom igång så tog det 5 månader. Kändes som en evighet. Men låter säkert som en klackspark för de som kämpar i år!

 5. Oj vad roligt, grattis! Du ligger två dagar före mig med andra ord, men jag har inte outat något för den finlandssvenska bloggvärlden ännu. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *