16.11.2015 – Före & Efter

Lovade er en mellanrapport med resultatbilder på köksskåpen, så varsågoda. Bilderna är nu inte alls så himla lyckade i och med att det aldrig tycks vilja bli ljust ute idag, därav de ojämna färgerna och skuggorna. Men ni skall ju ändå få bilder på helheten sen då hela köket är färdigt, så ni får nöja er tills dess.

100CANON5

100CANON4

Jag är i alla fall supernöjd med resultatet! Det kommer att kännas som ett helt nytt kök när jag är klar. Som jag nämnde tidigare skall ännu den där vägghyllan som ni skymtar på en av bilderna målas, samt träväggarna till pannrummet.

Hittills har jag klarat mig på en och en halv burk färg (alltså 1,5l) och under en burk vax. Vi har ju inte så mycket skåp som ni ser, men jag räknar med att klara mig på under 3 färgburkar och 2 vaxburkar till hela alltihopa. Och det kan nog jämföras med mängden som går åt till ett helt kök i lite större storlek. Jag har dock inte målat insidan av skåpen, endast ramen och båda sidor av dörrarna!  Totalkostnaden på den här make-overn kommer därmed att sluta på 152€ för färgen plus ca 10€ för penslar och rullar. Och då har jag lite färg över att måla någon mindre möbel med 😉

Jag har alltså använt färgen Paris Grey, den hittar ni här. Som tur har Design West också webbhsop, så det är bara att klicka hem era färger via den om ni inte har möjlighet att besöka butiken! Glöm inte att beställa ljust vax i samma veva. Färgen skall alltid behandlas med ljust vax då den torkat. Men sedan kan man ytterligare behandla med mörkt vax efter det, om man vill få en sån där gammaldags effekt och skapa skuggor på det man målat. Så här typ.

You may also like

Inga kommentarer

  1. Jättefint, jag har tänkt måla vårt kök också här i något skede, men kan inte riktigt bestämma vilken färg, verkar som om jag måste blanda mig till den optimala 🙂

    1. Hade ursprungligen tänkt mig en lite ljusare grå också, men vågade inte börja blanda ifall det sedan hade resulterat i olika nyanser 😄 men jag blev riktigt nöjd med den här fast den blev lite mörkare än jag först tänkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *