16.1.2015 – vecka 26

Är nu redan inne i vecka 26 (25+2) i graviditeten. Hur fort går inte det här!? Magen har i alla fall börjat växa till sig ganska ordentligt, men konstigt nog så tycker jag den kan variera mycket från dag till dag! Beror säkert på hur babyn ligger, vätska i kroppen etc. Började dessutom känna lite rörelser medan vi var i södern och tidvis såg man hur magen hoppade när man låg stilla i solstolen. Rörelserna är ganska svaga dock, men det beror antagligen på att jag har moderkakan liggande framför. Det är också anledningen till att jag började känna rörelser så pass sent.

Så här står det på min gravid-app om fostret denna vecka:

Barnet är ca 23cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 810g i början av veckan och ca 930g vid veckans slut. Barnet kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Barnet reagerar med högre puls när det hör ljud, det börjar även reagera på beröring vid denna vecka.

image

 

 

You may also like

Inga kommentarer

    1. Helt bra för det mesta, tack! Spydde en morgon här efter att vi kom hem nog faktiskt, men annars är det länge sedan. Men så länge jag äter regelbundet brukar jag få må rätt bra också 🙂

    1. Det är en svensk app. Gravidkalender heter den, den har en lila ikon. Av nån anledning är den bara en dag efter. Jag byter alltid vecka på onsdagar enligt rådgivningen men enligt den på torsdagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *