15.11.2013 – att konsumera lokalt

Satt och myste med tända ljus och Jotex julkatalog igår kväll i soffan och kände för första gången i höst ett litet, litet sting av julkänsla. Den varade inte många sekunder (den tid det tog att bläddra igenom katalogen) men det slog mig att det ju faktiskt är en jul på kommande i år också. Och inte allt för långt borta heller. Knappa sex veckor kvar.
 
 
Julhandeln har ju inte alls dragit igång som vi företagare önskat, men det beror antagligen till viss del på det milda vädret också. Eller att folk helt enkelt inte handlar så mycket julklappar längre?
Tycker i alla fall det är fint att så många uppmärksammat Karins inlägg om att konsumera lokalt till julen. Jag själv om någon har ju lärt mig hur viktigt det är att stöda de lokala företagen om man vill att de skall fortsätta figurera i staden. Det är svårt att överleva i dessa tider!
Tycker folk som klagar över att man aldrig hittar det man behöver här i småstäderna ska ta sig en tankeställare. Öppnar man bara ögonen lite så har vi faktiskt allt vi behöver runt omkring oss. Och guess what, understöder man inte den lokala buisnessen så kommer utbudet aldig att bli bättre heller!
Så ja, jag håller med Karin och är glad att andra gör det också. Som Elin. Och Jill. Och säkert många fler?
 
 

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *