14.6.2016 – Tandreglering

Idag är det dags för det förhoppningsvis sista tandläkarbesöket innan jag får bort tandställningen. Jag har nu haft den i dryga 12 veckor och jag hoppas ju att jag ska få bort den tills början av juli då vi skall ha vår 30-års fest. Men får jag inte det, så är det ju inte hela världen heller…

image

Så tacksamt att ha en svärmor som är lärare förresten. Det betyder ju till stor del lediga somrar, vilket i sin tur betyder att jag har möjlighet till barnvakt även dagtid nu som då. Som idag, när jag ska till tandläkaren. Eller igår, då jag hade ett möte som inte var lämpligt att ta Minou med på. Snart får även mamma semester, då har jag två barnvakter till förfogande! Sicken lyx. Hur gör folk som bor utomlands utan vänner eller släktingar som kan hjälpa egentligen?

You may also like

Inga kommentarer

 1. Haha, ja det är ju lyxigt med släktingar så nära.
  Men för oss funkar det jättebra ändå. Vi är två som hjälps åt och så följer K med på det som går. Vi har vänner, syskon och en fantastisk granntant som gärna ser efter honom. Så det är nog bra på båda sätt, tänker jag. Ju fler vuxna personer han har runt sig desto tryggare blir han, tror jag.

  1. Jamen precis, ni har redan så mycket bekanta då ni bott där så länge, så för er funkar det ju bra 😊 Som jag skrev i Pias kommentar så är det säkert helt vad man blir van vid!
   Har du tid att träffas under helgen förresten? Är i Stockholm fre-må 😊

 2. Vi bor inte utomlands men har ändå väldigt sällan någon annan som kan ställa upp som barnvakt eftersom bådas föräldrar bor en bra bit bort och de flesta jobbar. Men vet du vad? Man fixar det endå. Är man inte van att kunna få barnvakt hur som helst så funderar man inte ens på det, då fixar man det på annat sätt.

  1. Ja, så är det säkert! Att man lever efter vad man har tillgång till och blir van vid 😊 Hade jag haft sambon hemma om kvällarna skulle jag inte nästan heller behöva barnvakt någongång, men nu år det enda möjligheten för att jag ska komma iväg och träna t.ex.

 3. Jag tror man vänjer sig vid det man har. Vi har jätte sällan barnvakt åt Moa, känner att jag faktiskt lite oftare sku vilja ha. Men jag är inte den som direkt frågar heller om jag inte måste iväg på nåt jätte viktigt ärende förstås… Men mestadels hänger hon nog med vilket också är roligt men som jag sade… Sku va härligt med lite tumistid ibland, lite oftare ☺️ Måste nog bli bättre på att fråga efter en hjälpande hand för en liten stund.

  1. ja absolut, speciellt sen då ni har en till liten! 🙂 Tror nog mor- och farföräldrar gärna hjälper till bara det inte blir allt för ofta.

 4. Det går nog helt bra. Vi har ingen så ungarna hänger med. Men så får man lägga egna intressen till sidan en tid! Jag kunde heller inte föreställa mig att ge bort dem så ofta, men om några år blir det nog så 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *