14.5.2017 – Stughelg

Godmorgon från sommarstugan! Vi har sovit vår första natt här och det känns riktigt mysigt att vakna upp här ute. Jag inser nu att det är sex(!) dagar sen jag senast uppdaterade bloggen, har haft rätt mycket att stå i den senaste veckan. Har utöver jobbet haft examensplaner till skolan att göra färdiga och lämna in, rådgivningsbesök samt 2-års kontroll och tandläkare för Minou för att nämna en del. Och nu har vi varit ute på stugan och röjt i ett par dagar.

IMG_2467

IMG_2462

På fredagen hade vi Minou med oss så då fick vi inte så mycket gjort här. Vi lade upp en gunga åt henne, krattade lite och mätte ut grunden för terassen till bostugan. Men igår fick hon hänga ute på föräldrarnas stuga tillsammans med dem under dagen, så då hann vi få en hel del gjort. Själv försökte jag gräva fram havsbottnet vid strandkanten bakom åratal av sjögräs, vassa och kvistar som fallit ner när vi sågade träd i vintras medan sambon byggde terass och bytte vattenrören som spruckit under vintern. Tyvärr tog jag inga ordentliga före-bilder på hur stranden såg ut, men ungefär så här längs hela strandremsan.

IMG_2476

Har fortfarande mycket kvar att dra upp, men så här ser det ut efter många timmars arbete. Inte kanske ett så himla effektivt arbete dock, ni får ha överseende med att det är ett nästan 7-månaders preggo som jobbar här.

IMG_2477

På terassfronten gick det också framåt. Så här såg den ut vid 14-tiden på dagen.

IMG_2472

Och så här tre timmar senare.

IMG_2478

Tyvärr så hinner vi inte stanna här  så länge idag. Det är ju morsdag och vi skall ut och äta med tjocka släkten senare, så vi måste börja söka oss hemåt om några timmar. Men jag ser redan fram emot nästa helg! Då blir det nog att övernatta hela helgen, bara vädret tillåter. Vi jobbar ju bara utomhus än så länge, så om det regnar (eller snöar!) är det ju inte så stor idé för oss att vara här tyvärr… Nu skall vi kila över till riktiga stugan och fixa frukost! Tills vi får den i skick sover vi i bastun.

You may also like

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *