14.4.2016 – Nya gardiner

-inlägget innehåller affiliatelänkar-

Jag beställde nya gardiner till Minous rum för några veckor sedan och idag fick jag dem äntligen ”uppsydda” och upphängda.  Jag skriver uppsydda inom citationstecken eftersom jag gjorde det på en latmasks vis. Jag kortade av dem med hjälp av strykband. Det är ju egentligen mycket smartare än att gå och kapa av dem, då man inte vet ifall man vill använda gardinerna i något annat fönster i framtiden, och då kanske behöver hela längden! Att använda strykband är dessutom jätte enkelt. Här kommer en liten steg-för-steg guide på hur du använder strykband.

IMG_0903

Strykband finns att köpa lite varstans. Kan t.ex beställas här. Själv har jag köpt detta på Lidl i något skede, nu kom de väl till pass.

IMG_0906

Först strök jag kanten på tyget ordentligt, för att det skulle hållas på plats. Har man knappnålar nära till hands kan det även vara vettigt att nåla tyget.

IMG_0907

Därefter placerade jag in strykbandet där jag ville ha det mellan tyget. Också här kan det vara vettigt att nåla fast det, men det gick bra utan nålar också. Sedan strök jag längs med hela remsan för att bandet skulle ta fast på ena tygsidan.

IMG_0909

När bandet sitter fast på ena tygsidan drar man bort pappret för att fästa limmet även på den andra tygsidan. (Observera att det finns olika typer av strykband, vissa har ingen pappersdel utan tar fast på båda sidorna direkt när ni stryker på!) Gå sedan ännu en gång över med stryklodet för att försäkra att limmet tar fast på båda sidorna. Tadaa, en färdigt uppsydd gardin!

IMG_0908

Att beställa gardiner via nätet kan vara lite risky, men den här gången passade färgen helt perfekt i rummet. Också materialet var precis vad jag hoppats på!

IMG_4167

IMG_4168

Gardinerna kommer från Ellos och ni hittar dem här. Likaså repen, dem hittar ni här.

Jag kommer nog att beställa hem samma gardin i grått också och pröva ifall de skulle passa in i vardagsrummet! Har länge funderat över hur det skulle se ut med gråa gardiner där.

P.S Med koden 335403 får man -30% rabatt på dyraste varan i beställningen!

You may also like

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *